Tomatin bottelt 20-jarige single cask whisky voor Belladrum

Nieuws
zondag, 07 juli 2024 om 14:00
tomatin belladrum single cask whisky
Het Schotse kunst- en muziekfestival Belladrum Tartan Heart is 20 jaar oud en dat is een reden voor iets bijzonders. De Tomatin Distillery heeft daarom een single cask whisky uitgebracht ter ere van het festival dat ongeveer net zo oud is als het festival zelf.
De festivalbotteling van 20 jaar komt niet uit de lucht vallen. Tijdens het Belladrum festival is het al jaren gebruikelijk dat er een Tomatin stand aanwezig is, waar cocktails en whisky aanwezig zijn naast pop-up sessies van artiesten. De twintigste editie moest volgens Dougie Brown, producent van Belladrum, iets bijzonders worden.
‘We zijn verheugd dat Tomatin onze 20e verjaardag viert met deze zeer speciale botteling van een zeldzaam single cask.’

Wat is de Tomatin Belladrum single cask whisky?

De highland single malt whisky die Tomatin voor het Belladrum festival uitgekozen heeft om te bottelen is een 20 jaar oude expressie. Deze heeft gerijpt in first-fill oloroso sherry vaten voordat deze gebotteld werd op 49 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de whisky zijn als volgt:
  • Neus: Kruidig met tonen van verbrande sinaasappel, kaneel, kruidnagel, gember. Daarnaast gebakken banaan met karamelsaus met onderliggende tonen van eikenhout.
  • Smaak: Zwarte thee, tannines, gedroogde abrikoos en mango.
  • Afdronk: Droog, kruidig en fruitig.
De nieuwe whisky van Tomatin is voorzien van een fles met een bijzonder label. Dit is namelijk ontworpen door Michale Forbes, de ontwerper van het festival, en een eerbetoon aan de liefde. Dit is ook het thema van het festival dit jaar.

Zeer gelimiteerde single cask whisky

De Tomatin Belladrum single cask whisky is zeer gelimiteerd met slechts 153 exemplaren. Deze komt je dan ook niet zomaar bij de slijterij tegen. De expressie is een Belladrum Exclusive botteling die zelfs niet online bij de distilleerderij te koop aangeboden wordt.
Om een fles te bemachtigen moet je dus naar het muziekfestival in Schotland tussen 25 en 27 juli. De verkoopprijs van de single malt whisky is 300 pond (omgerekend ongeveer 350 euro).
Clanlands Image
Clanlands
EUR25.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties