Top 10 meest populaire whisky distilleerderijen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland

Nieuws
vrijdag, 28 juli 2023 om 9:00
teeling
Ben jij benieuwd wat de top 10 meest populaire whiskydistilleerderijen zijn uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland? Dankzij The Cask Connoisseur weten we het. Kijk je mee?
The Cask Connoisseur heeft maar liefst 231 whiskydistilleerderijen beoordeeld. Hierbij is gekeken naar beoordelingen en reviews op Google en Tripadvisor. Daarnaast is er gekeken naar de social media statistieken van Facebook, Twitter, Instagram en TikTok.

De top 10 whiskydistilleerderijen uit het Verenigd Koninkrijk

Dit is de top 10 meest whisky distilleerderijen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland die vervolgens uit deze data is gerold:
  1. Cotswolds Distillery, Engeland
  2. Kilchoman Distillery, Schotland
  3. Isle of Raasay Distillery, Schotland
  4. Bruichladdich Distillery, Schotland
  5. Penderyn Distillery, Wales
  6. Micil Distillery, Ierland
  7. Spirit of Yorkshire, Engeland
  8. Arbikie Distillery, Schotland
  9. Holyrood Distillery, Schotland
  10. Teeling Distillery, Ierland
Op nummer één vinden we er dus een uit Engeland. Deze distilleerderij heeft grote plannen. Begin 2022 werd duidelijk dat er een enorme uitbreiding gaat plaatsvinden. Hiermee wil Cotswolds de grootste whiskyproducent worden uit Engeland.
Sommige van de distilleerderijen bestaan nog niet zo heel lang. Zo opende Teeling pas de deuren in 2018 en Arbikie pas in 2015. Ook Yorkshire is pas open sinds 2017. Andere partijen die in de lijst staan, die langer meegaan, hebben veelal uitbreidingsplannen. Oftewel, de whiskymarkt is booming. Maar dat wisten wel al, nietwaar?

Deze man is op een missie

Eerder dit jaar spraken we Rogier de Mol, eigenaar van de mol Dranken en oprichter van het Whisky Festival Driebergen. Hij gaf aan dat hij al jarenlang bezig is om alle distilleerderijen in Schotland te bezoeken.
En jij? Welke distilleerderijen uit het lijstje hierboven heb jij al gehad of wil je misschien nog zien? Laat het ons vooral weten in de reacties hieronder.
En vergeet ook niet mee te doen aan onze prijsvragen én we hebben er momenteel veel!

POPULAIR NIEUWS