Tullabardine onthult een nieuwe Marquess Collection single malt whisky

Nieuws
zondag, 05 mei 2024 om 12:00
tullabardine marquess collection
De Tullabardine Distillery in de Schotse Highlands heeft een nieuwe telg in de Marquess Collection aangekondigd. Het gaat om de Tullibardine - The Murray Châteauneuf-du-Pape Cask die uit gelijknamige vaten komt.
De whisky is een knipoog naar de beroemde historische figuren die vroeger de titel Marquess of Tullibardine kregen. De naam Murray komt van Sir William Murray, de tweede markies van Tullabardine. Hij vocht ooit in de Slag bij Sherrifmuir in de Ochill-heuvels, een gebied dat boven de Tullabardine distilleerderij ligt.
De mooiste whiskyroutes door Schotland Image
De mooiste whiskyroutes door Schotland
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.
Mike Elliot, general manager bij Tullabardine Distillery, vertelt dat hij verwacht dat de cask finish whisky erg populair zal zijn. Daarbij baseert hij zich op het succes van de expressie die in 2019 uitkwam. Deze whisky was na de release in een korte periode uitverkocht.
‘Onze whisky is goed bestand tegen gedurfde finishes, waarbij de belangrijkste karakteristieken behouden blijven terwijl het verrijkt wordt met een overvloed aan complexiteiten, en deze finish is niet anders.’

Wat is de Tullibardine - The Murray Châteauneuf-du-Pape Cask whisky?

De nieuwe Tullabardine expressie is een single malt Highland whisky die in 2008 gedistilleerd is. De vloeistof heeft na de rijping een finish gekregen, waarna deze op 46 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan is.
De tasting notes van de single malt whisky bestaan uit aroma’s van bramen, zwarte bessen, pruimen, gestoofd fruit met vijgen, vanille en karamel. Op de tong geeft de expressie smaken van kruiden en fruitcocktail.
Zoals bij de voorgaande expressies ook het geval was, is de whisky in een luxe uitziende doos verpakt met daarop goudkleurige letters en een reliëf van verschillende figuren.
De whisky is wereldwijd al te koop in gelimiteerde oplage. Er zijn in totaal 15720 flessen gebotteld. De adviesverkoopprijs van de Highland whisky is 70 pond (omgerekend 82 euro).
Foto: Tullabardine Distillery

POPULAIR NIEUWS