Tullamore D.E.W. whiskey uiterlijk flink op de schop gegaan

Nieuws
zondag, 31 maart 2024 om 8:00
tullamore dew whiskey
Het Ierse whiskeymerk Tullamore D.E.W. heeft zijn look aangepast. De fles, het label en de rest van het merk zijn op de schop gegaan om een jonger publiek aan te spreken.
Het nieuwe ontwerp is een eerbetoon aan de roots van het whiskeymerk in Tullamore in Ierland en geeft een knipoog aan bijna 200 jaar stoken. Het label van de standaardfles is bijvoorbeeld voorzien van de kleur van Ierland: groen. De overige flessen hebben fellere kleuren zoals paars en geel, afhankelijk van de expressie.
Kate Webb, Global Innovation Manager voor Tullamore D.E.W., vertelt dat de aanpassing van het whiskeymerk meer dan alleen een likje verf is.
‘Tullamore is niet zomaar een naam - het is ons thuis en de geest van onze hechte gemeenschap inspireert alles wat we doen. We zijn verheugd om onze trouwe en trotse mascotte, de geliefde wolfshond, terug te brengen op de voorkant van de fles. Met deze nieuwe look zijn we klaar om een nieuwe generatie Ierse whiskyliefhebbers te verwelkomen.’
Het merk onthult zijn nieuwe uiterlijk in een commercial, die je hieronder kunt bekijken.

Ook in de reclame-uitingen van Tullamore D.E.W. wordt een jonger publiek aangesproken

Niet alleen het label van Tullamore D.E.W. whiskey aangepakt

De vernieuwing blijft niet alleen bij de Tullamore D.E.W. labels. Ook de fles is aangepast. Daarbij is de bekende vorm behouden gebleven, maar op een paar punten bijgewerkt, De fles is wat ronder geworden en heeft een stans op de voorkant die naar Tullamore verwijst. In deze plaats is de distilleerderij gevestigd.
De dop van de fles whiskey bevat de handtekening van Daniel E. Williams, de oprichter van het Ierse merk. Daarbij is dit een draaidop geworden, die makkelijker te openen is.
De Tullamore D.E.W. whiskey zelf is niet aangepast. Deze wordt nog steeds drie keer gedistilleerd en uiteindelijk op 40 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld. De nieuwe flessen van de Ierse distilleerderij liggen vanaf nu in de schappen.
Afgelopen jaar spraken wij Pete Molloy, een afstammeling van een van de oprichters van Tullamore D.E.W.
Foto: Tullamore D.E.W.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS