Beek Spirits Whisky Preview

Reviews
door Monkey
woensdag, 04 oktober 2023 om 9:00
beek whisky oktober
Tijdens het Pot Still Festival in Amersfoort waren er talloze stands met het levenswater aanwezig. Een van die stands was die van Beek Spirits. Bij Jan Beek was veel te proeven, waaronder iets nieuws. Een fles zonder label die wij vandaag alvast onder de loep nemen in deze preview van de nieuwe Beek Spirits whisky.

‘Ik heb nieuwe whisky’

Bij de stand van Beek Spirits is het tijdens het Pot Still festival gezellig druk. Maar liefst vier mensen staan bij de tafel waar de dranken van de whiskymaker opgesteld staan en alle vier zijn ze in gesprek met liefhebbers. Zodra Jan Beek, eigenaar van Beek Spirits, zijn gesprek afgerond heeft en ons ziet, sprankelen zijn ogen als hij zegt: ‘Ik heb nieuwe whisky bij me’.
Beek heeft onlangs nog een nieuwe rum uitgebracht die uit een Old Pulteney whiskyvat komt, nadat eerder dit jaar een Moscatel whisky uitkwam. Binnenkort is het tijd voor een nieuwe godendrank. De fles die Beek achter de toonbank vandaan haalt is er een zonder label. Hij schenkt ons een glas in en is benieuwd of wij het vat kunnen achterhalen.

Taart in een fles

De whisky heeft een mooie amberkleur en laat een mooi spoor achter als deze in het glas gewenteld wordt. De wat romige whisky stelt zich in de neus voor met overwegend zoete aroma’s van kersen, rozijnen en toffee met op de achtergrond wat kruidige tonen. Het is een geur die uitnodigt om verder te ruiken, maar belangrijker nog, een slok van deze mysterieuze Beek whisky te nemen.
Zodra de drank in aanraking komt met de tong ontvouwt zich een smaakprofiel die het geheugen prikkelt. Tonen van toffee en karamel, rijp rood fruit (kersen), bakkruiden en chocolade voeren de boventoon, aangevuld door noten en honing. Het geheel doet denken aan een monchou taart.
In de middellange afdronk brengt de nieuwe Beek whisky meer zoetigheid mee. De kersen en de chocolade verdwijnen uiteindelijk langzaam naar de achtergrond, terwijl de kruiden, karamel, toffee en de noten wat meer naar voren komen.

Wat is de nieuwe Beek Spirits whisky?

Wat precies het vat van de nieuwe Beek Spirits whisky is, blijft nog even een verrassing. Wel kunnen we je vertellen dat dit er een is om in de gaten te houden als je van een zoete en rijke whisky houdt. Beek gaat binnenkort de whisky officieel uit de doeken doen.
Dan zal ook de naam van de nieuwe expressie samen met het gebruikte vat en het alcoholpercentage onthuld worden. Ook zal Beek Spirits dan onthullen in welke oplage de fles beschikbaar is en wat de prijs is.
Hou vooral Whisky Monkeys in de gaten, want zodra Beek deze nieuwe expressie aankondigt lees je dat bij ons.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties