Zorgt nieuwe single malt whisky van The Macallan voor zoete finish?

Nieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 16:00
the macallan harmony collection vibrant oak single malt whisky
The Macallan is dit jaar 200 jaar oud geworden en dat wordt uitgebreid gevierd. Een van de evenementen die de Speyside stokerij dit jaar op de planning had is een voorstelling van Cirque Du Soleil. En daar hoort ook een nieuwe The Harmony Collection single malt whisky bij. Althans, dat lijkt een opgedoken label nu te onthullen.
De Cirque Du Soleil voorstelling die samen met The Macallan Distillery opgezet is, nam kijkers en whiskyliefhebbers mee op reis door Schotland en het verhaal van The Macallan. De wereldberoemde artiesten beeldden de reis van Alexander Reid en het whiskymerk uit met verschillende performances.
Aan het einde van de voorstelling was interactief element aanwezig. Hierbij kwam er een grote eik het podium op, waarin glazen eikels hangen. In die eikels zat een onbekende The Macallan dram die bezoekers kunnen proeven.

Is dit de nieuwe The Macallan the Harmony Collection Vibrant Oak single malt whisky?

In de TTB-database, een internationale database voor labels, wordt bij het label van de The Harmony Collection Vibrant Oak single malt whisky gesproken over een samenwerking met Cirque Du Soleil. Dit wijst erop dat de whisky in elk geval samen met de artiestengroep gemaakt is.
Dit is niet de enige informatie die het label over de komende whisky onthult. Op het label van de voorkant staat namelijk vermeld dat de single malt gebotteld is op 44,2 procent alcohol by volume (ABV). Verder is te lezen dat de drank gerijpt heeft in sherry seasoned vaten van Amerikaans eikenhout.

Wat mag je van de The Macallan The Harmony Collection Vibrant Oak verwachten?

Het label voor de achterkant van de fles is niet heel duidelijk leesbaar. Wel kan er opgemaakt worden dat er een combinatie van first fill en refill vaten voor de drank gebruikt is. Over de smaak van de whisky vermeldt het label het volgende:
‘Smaken van vanille, citrus en zoek eikenhout, natuurlijk onttrokken van het vat tijdens de rijping, met een middellange, zoete finish die delicaat blijft hangen.’
De labels van de The Harmony Collection Vibrant Oak whisky worden gemaakt van schaafsel van het eikenhout uit Jerez de la Frontera. Daarmee is elke fles voorzien van een stukje van de The Macallan vaten.
De prijs van de komende The Macallan The Harmony Collection Vibrant Oak single malt whisky is nog niet bekendgemaakt. Ook is niet bekend wanneer de fles in de schappen terecht komt en wat de oplage is.
MikaMax Diamant Whiskey Decanter - Deluxe Uitvoering - Whiskey Set - Eiken Standaard - Whiskey Karaf - Whiskey Glazen - Whiskey Stones - Incl. Luxe Cadeauverpakking - 850ml Image
MikaMax Diamant Whiskey Decanter - Deluxe Uitvoering - Whiskey Set - Eiken Standaard - Whiskey Karaf - Whiskey Glazen - Whiskey Stones - Incl. Luxe Cadeauverpakking - 850ml
EUR57
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties