Vergeet de Harry Potter trein. Wist je dat er een whiskytrein rijdt?

Rubrieken
dinsdag, 07 mei 2024 om 15:00
treinreis whisky
De vakantieperiode komt er weer aan en sommige whiskyliefhebbers gaan op pad naar Schotland. Je kunt de geboorteplaats als whiskyland op verschillende manieren verkennen. Er zijn namelijk verschillende reizen te boeken, waarbij je per auto of vliegtuig op pad gaat. Wist je dat je ook op pad kunt in Schotland met een whiskytrein?
De Harry Potter trein rijdt misschien niet meer, maar voor whiskyliefhebbers is er een andere trein die interessant is. We hebben het over de Belmont Royal Scotsman trein. De trein biedt in samenwerking met The Scotch Malt Whisky Society een ‘Scotch Malt Whisky Trail’-reis aan, waarbij je vijf dagen op pad gaat met de luxe trein. De unieke reis in de luxueuze trein kost vanaf 8300 pond per persoon inclusief overnachtingen, maaltijden, dranken en bijzondere ervaringen.

Dit is het programma van de luxe whisky treinreis

De reis begint in het Balmoral Hotel, waar reizigers een welkomstdram krijgen. Daarna vertrekt de whiskytrein uit Edinburgh om via de Firth of Forth over de Forth Railway Bridge naar Keith in hartje Speyside. Onder het genot van traditionele muziek krijgt iedereen daar een uitgebreid diner.
In de daaropvolgende dagen rijdt de luxe trein naar verschillende bestemmingen zoals de Cairngorms Rothiemurchus Estate in de Schotse Highlands. Andere haltes zijn bij verschillende distilleerderijen zoals de Tomatin Distillery en de Tullibardine Distillery voor privé rondleidingen, compleet met tastings.
Tijdens de treinrit staat naast de distilleerderijbezoeken een stop gepland bij het hoofdkantoor van The Scotch Malt Whisky Society, waar een whisky tasting op het menu staat. De whisky ambassador die meereist geeft als klap op de vuurpijl nog een single cask tasting in de trein.
Reizigers krijgen bij de luxe malt whisky treinreis ook een jaarabonnement voor The Scotch Malt Whisky Society. Daar hoort op zijn beurt weer toegang tot de talloze partnerbars in Nederland en wereldwijd bij en korting op de whisky’s die de vereniging uitbrengt. Het lidmaatschap geeft ook toegang tot verschillende activiteiten die SMWS organiseert.

Nog veel meer whiskytreinreizen te boeken

Naast de vierdaagse treinreis in de luxe trein zijn er nog veel meer trips in de trein te maken. Zo kun je een kortere route door de Highlands nemen die twee dagen in beslag neemt. Deze reis kost wat minder dan de vijfdaagse trip (vanaf 4800 pond) en bevat onder andere een bezoek aan de Strathisla distilleerderij.
De driedaagse treinreis zit wat betreft het bedrag precies tussen de twee andere trips in en neemt liefhebbers mee naar de Tomatin Distillery en Ballindalloch Castle.

POPULAIR NIEUWS