Vraag Maar Raak: Drink jij weleens whisky cocktails?

Rubrieken
vrijdag, 08 maart 2024 om 15:00
macallan harmony iii 2
Het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Vraag Maar Raak. De Naked Bar Swap competitie is gaande, dus is het een mooi moment om de redactie te vragen of er weleens whiskycocktails worden gedronken.

Hessel

Ik drink eigenlijk nooit een whisky cocktail. Ik geef de voorkeur aan whisky, zonder ijs en soms met een druppel water. In de zomer zou een whisky cocktail voor mij wel een tropische afwisseling kunnen zijn bij mooi weer. Dan drink ik zelden whisky. Maar om eerlijk te zijn heb ik zo'n cocktail tot op heden gewoon niet geprobeerd.

Rox

Eigenlijk is er tot dusver maar één whiskcocktail die ik écht lekker vind en dat is de Whisky Sour, maar dan wel eentje met egg white. Whisky is natuurlijk niet per se een zoet drankje en toen ik vroeg als student cocktails dronk, hield ik juist van zoete cocktails. Dus ergens drink ik whisky's het liefst gewoon puur.
De Whisky Sour heb ik de laatste jaren veel gedronken in een veel verschillende landen, zoals Amerika en Macedonië. In de zomer is iets verfrissends namelijk wel lekker. Maar het valt wel op dat ze overal anders gemaakt worden en het verschilt dan ook hoe goed ik ze vind. Overigens ben ik wel aan het experimenteren met whiskycocktails om te kijken of er nog iets anders is wat ik lekker kan gaan vinden.

Jan-Marc

Ik kan mij echt niet heugen wanneer ik voor het laatst een whisky cocktail heb gedronken. Komt waarschijnlijk omdat ik het spul puur al heerlijk vind. Maar misschien is het wel een goed idee om er eens een te proberen.

Siniša

Ja, ik drink graag een whisky cocktail. Echter beperkt dat zich enkel tot een Old Fashioned. Dat is dan ook de enige whisky mix die ik waardeer. Ik maak het wel vaker thuis en ook voor de gasten en krijg altijd positieve reacties.

Theo

Absoluut! Ik kan wel genieten van een lekkere whisky cocktail. Of dat nou een Highball is, een Old Fashioned, een Manhattan of een lekkere Whisky Sour is. Die laatste heb je in veel verschillende varianten, maar als het er een met egg white is ben ik van de partij. Zelf ga ik in de zomer ook graag aan de slag met een whisky cocktail, al vallen mijn cocktailkunsten in het niet bij die van de deelnemers van de Naked Malt Bar Swap.

POPULAIR NIEUWS