Van deze blended malt whisky is er maar één en hij gaat onder de hamer

Nieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 16:00
vrouw whisky
De non-profitorganisatie Our Whisky Foundation heeft haar eerste eigen whisky uit de doeken gedaan. Het gaat om de Atonia’s Legacy: The Sarah Burgess Edition whisky. De blended malt whisky is speciaal gemaakt voor de veilingcollectie van de organisatie.
Sarah Burgess, whiskymaker bij The Lakes Distillery en mentor van de stichting, heeft de whisky gemaakt en is erg blij met het resultaat. Ze heeft voor de blend whisky’s gekozen uit een aantal oudere batches, waarbij ze rekening gehouden heeft met de whisky’s van haar leerlingen.
Er is slechts één fles gemaakt van Atonia’s Legacy: The Sarah Burgess Edition, die als onderdeel van de Demeter Collection geveild zal worden.

Wat is de Atonia’s Legacy blended malt whisky?

De whisky is gebotteld in een kristallen karaf en wordt geleverd in een op maat gemaakte kist. Deze zijn gemaakt in Schotland door Kirsy Nicholson, desing- en marketingmanager bij Glencairn Crystal.
Nicholson vertelt dat Atonia in het Hebreeuws ‘sterk als eik’ betekent. Het ontwerp van het kistje is op deze woorden gebaseerd. Het design hiervan is eenvoudig en heeft een eik met vijf hoofdtakken als embleem.
‘De vijf takken staan voor de verschillende eigenschappen van de leerlingen van de OurWhisky Foundation - wijsheid, kracht, veerkracht, uithoudingsvermogen en groei.’
De whisky heeft tasting notes met onder andere smaken van rode appel, perzik en geroosterde marshmallows, naast gepolijst eikenhout, zwarte kersen en pure chocolade. Er is ook flink wat turfrook aanwezig.
De Demeter Collection bestaat in totaal uit 18 kavels waarin onder andere een vat van de Cooper King Distillery te vinden is, alsook een 20 jaar oude Ardbeg whisky. De veiling vindt plaats tussen 29 maart en 8 april. Je kunt dan meebieden op alle 18 flessen via whiskyauctioneer.com. Meer informatie over The Demeter Collection staat in dit bericht.
Foto: OurWhiskyFoundation
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS