Winnaars bekend van het Thy tasting pakket

Rubrieken
zaterdag, 25 mei 2024 om 19:00
thy tasting 2024 all taster bottles 1
Met de lancering van Thy whisky in Nederland, speelt de Deense whiskymaker zich in de kijker. Onlangs vroegen we je om journalist voor een dag te worden door interviewvragen in te leveren die wij aan master distiller Jakob Stjernholm kunnen stellen. Vandaag maken we bekend wie de winnaar is van een heus tasting pakket van Thy whisky.
Als je aan een lekkere dram denkt, is een Deense biologische single estate whisky niet het eerste dat je in je opkomt. Toch belooft Thy whisky met een unieke en eigen stijl een kwaliteitsproduct uit het land van LEGO op de markt te brengen. En om het nog mooier te maken, zullen er twee van onze lezers aan den lijve ondervinden waar Thy whisky voor staat.

Deense biologische single estate whisky

Op 31 mei zal er een internationale masterclass zijn waar iedereen die in het bezit is van de Thy tasting set het kernassortiment en verschillende single casks kan proeven. De mensen die op ons vorige artikel hebben gereageerd, zijn benieuwd hoe de biologische granen smaken en hoe de lokale cultuur, geografie en geschiedenis invloed hebben op het eindproduct.

Eerste winnaar

Bedankt voor alle vragen die jullie gesteld hebben. We gaan deze meenemen in het interview met Stjernholm. Hogshead Import stelde de Thy whisky tasting kit beschikbaar die door twee mensen gewonnen kon worden. De eerste gelukkige winnaar gaat schuil onder de naam:
Henk Hast
Jij stelde via de e-mail de volgende vraag: 'Beste Jakob Stjernholm, Elk jaar word er opnieuw eigen biologisch gerst geteeld. Ieder jaar is verschillend. We hebben droge jaren, natte en koude en warme jaren  wat toch een verschil moet geven in we geoogste gerst. Hoe krijg je dan jaar op jaar eenzelfde whisky smaak gedistilleerd?'

Tweede winnaar

John Schotanus
Jij stuurde het volgen de via de mail:
'Ik zou Jacob graag willen bevragen of hij straks ook gaat experimenteren met vaten, blenden van duigen, andere houtsoorten dan eik. Ze hebben nu de vaten in een open stal liggen zodat de Deense elementen het rijpingsproces kan beinvloeden, gaat Thy daar nog meer mee doen?  Of experimenteren? Gaat Thy ook nog uitbreiden met stills? Zodat ze mogelijk triple gedistilleerd gaan doen. En zo heb ik nog wel meer vragen voor Jacob. Ik hoop dat ik ze mag stellen aan hem.'  
We wensen jou en alle andere liefhebbers die op 31 mei mee proeven heel veel plezier tijdens je ontdekkingstocht door het kernassortiment van Thy whisky.
Was jij niet de gelukkige winnaar en ben je benieuwd hoe de Deense whisky’s van biologische granen smaken? De bottelingen van Thy whisky zijn al te verkrijgen bij gespecialiseerde slijters.
Je maakt nog altijd kans op een mooie Thy 'troostprijs':

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties