Whisky Festival Noord Nederland zorgt voor veel enthousiasme!

Events
maandag, 27 maart 2023 om 13:00
wfnl
Afgelopen weekend vond de zestiende editie van het Whisky Festival Noord Nederland plaats. De Whisky Monkeys waren er uiteraard bij en vertellen je hoe het was!
Waar dit festival voorheen plaatsvond in de Aa- kerk in het centrum van Groningen, was nu de voormalige suikerfabriek van Groningen de locatie waar het whiskyfestival plaatsvond. Een prachtige ruime locatie, waar de geschiedenis van de fabriek nog aan alle kanten zichtbaar is en waar menig Groninger mooie verhalen over kan vertellen. Daarnaast was de locatie ook heel makkelijk bereikbaar en ook was er voldoende parkeerruimte voor alle mensen die met een BOB waren gekomen.

Binnenkomst festival Groningen

Op de benedenvloer van de fabriek kwamen de deelnemers binnen, daar was een grote bewaakte garderobe, de uitgifte van entreebewijzen, een koffiekar, een standje met eten van de Graanrepubliek ( met onder andere geweldige gehaktballen 😊 ), een bar, een DJ die het geheel voorzag van relaxte muziek en ten slotte nog een pop-up slijterij van Slijterij Frans Muthert met een selectie van zo’n 400 whisky’s ( er waren er heel veel meer) die op het festival geproefd konden worden.

Whisky's uit allerlei landen

Na de kaartcontrole werd iedereen voorzien van een Glencairnglas met afbeelding van het festival, de 15e editie, waarna men door kon naar boven, waar 54 stands waren met whisky’s in alle soorten en maten en van over de hele wereld. Veel Schotse en Ierse whisky's waren van de partij, maar ook Duitse, Israelische en Deense whisky.
Verder waren ook de Nederlandse distilleerderijen goed vertegenwoordigd, niet in het minst door de Stichting Dutch Whiskyteers die onder andere heel veel new make spirit hadden meegenomen, maar ook Sculte, Alambik, Zuidam en Cley waren vertegenwoordigd. Daarnaast mocht in het hoge noorden ook Hooghoudt natuurlijk niet ontbreken.

Veel meer dan enkel whisky

Verder was er veel te beleven. Er werden masterclasses gegeven, een cursus blending, en een driedaagse opleiding van de whiskyschool vond plaats, Whisky Passion was aanwezig met boeken en tijdschriften, Tobias Admiraal stond er met whisky-trolleys gemaakt van oude gereedschapskastjes, er was Ierse stoofpot verkrijgbaar en je kon er een leuke silent tasting doen bij Glenrothes, waar ook veel mensen met plezier gebruik van maakten.

Op naar de volgende editie!

Kortom er was voor iedereen iets te beleven, voor de beginnende whiskyliefhebber en de super ervaren whisky hobbyist was er wel iets te beleven. De deelnemers die we gesproken hebben waren stuk voor stuk enthousiast. Niet alleen het grote assortiment whisky’s werd geroemd, maar ook het enthousiasme van de standbemanningen, de manier waarop het georganiseerd was en de locatie werden als heel positief ervaren. Eén deelnemer zei letterlijk ’ik heb er 250 kilometer voor gereden, maar voor de volgende editie doe ik dat zo weer’
We hebben ook nog een paar mensen gesproken die het festival combineerden met een weekendje Groningen, wat natuurlijk een prima idee was.
In 2024 is Whisky Festival Noord Nederland van 22 tot en met 25 maart. Zet het alvast in de agenda!
Vergeet niet om mee te doen aan onze prijsvragen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties