Bruichladdich komt met Octomore 14.4: Colombian Virgin Oak

Nieuws
woensdag, 22 november 2023 om 8:00
bruichladdich 144
Wie op zoek is naar een zwaar rokerige whisky is bij Octomore aan het goede adres. Er is een nieuwe whisky aangekondigd: de Octomore 14.4: Colombian Virgin Oak. Maak je borst maar nat.
De Octomore serie doet het goed bij whisky liefhebbers vanwege hun zwaar geturfde karakter. Het is voor het eerst dat de distilleerderij nu een Colombian Virgin Oak heeft gebruikt. Een type vat dat nog bijna niet voorkomt in de Schotse whiskywereld. Wat bijzonder is aan dit vat is dat er vanaf dit vat zoete tonen vrijkomen, waaronder vanille en karamel, en dat komt daarna samen met de turfrook van de Octomore whisky.
Deze whisky is dan ook de meest zeldzame van de Octomore whisky’s in de serie van dit jaar. Adam Hannett, Head Distiller bij Bruichladdich, is erg blij met het resultaat.

Voor het eerst een Octomore met Colombiaanse Virgin Oak-vaten

‘Dit is de eerste keer dat we ooit hebben geëxperimenteerd met Colombiaanse Virgin Oak-vaten, en we hadden geen idee hoe de superzwaar geturfde Octomore-spirit zich zou ontwikkelen tot de eik. We hebben verschillende verkolings- en roosterniveaus uitgeprobeerd om de perfecte balans te vinden, waarbij we onze kennis van deze single cask-variaties hebben aangescherpt en de ongelooflijke invloed die deze subtiele nuances kunnen hebben op de uiteindelijke drank.’
Dit is wat er tot dusver bekend is van de tasting notes:
Geur: Geroosterd karamel en harsachtig hout.
Smaak: Zoete vanille en bloemige ondertonen.
Afdronk: Rijk en rokerig.
De whisky wordt gemaakt van 100 procent Schotse Concert-gerst en wordt gemout tot 106 parts per milion. Daarna wordt het levenswater gebotteld op 59,2 procent alcohol by volume.

Waar is de whisky te koop?

De Octomore 14.4: Colombian Virgin Oak is enkel te koop bij de Bruichladdich Distillery in de winkel zelf of online. De prijs bedraagt 176,45 pond, wat omgerekend iets meer dan is dan 200 euro.
Foto: Bruichladdich

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties