De opbrengsten van deze oude malt whiskey gaan naar een goed doel

Nieuws
vrijdag, 30 augustus 2024 om 13:00
heaven hill parkers heritage collection whiskey 2024
De Heaven Hill Distillery heeft de 18e editie van haar Parker's Heritage Collection whiskey uitgebracht. De whiskey is 14 jaar oud en is gelimiteerd verkrijgbaar. De opbrengsten van de drank gaan naar ALS onderzoek.
De Heaven Hill Parker's Heritage Collection whiskey is een terugkerende expressie die ter ere van Parker Beam, voormalig meester distilleerder bij Heaven Hill, uitgebracht is. Beam is overleden aan Amyotrofische Laterale Sclerose (ook wel ALS of de ziekte van Lou Gehrig genoemd).

Opbrengsten whisky naar een goed doel

Sinds 2007 brengt de distilleerderij elk jaar een expressie uit ter ere van de meesterdistilleerder. Voor de expressie wordt dit jaar, net als voorgaande jaren, een deel van de opbrengsten aan onderzoek naar ALS en patiëntenzorg gedoneerd.
Met de voorgaande edities is de Parker's Heritage Collection al goed geweest voor meer dan 1,3 miljoen dollar dat richting de ALS Association gedoneerd is via het Parker Beam Promise of Hope Fund.

Wat is de Heaven Hill Parker's Heritage Collection whiskey 2024? 

De expressie van dit jaar is een malt whiskey van spirit die in maart 2009 gedistilleerd is. De mashbill voor de spirit bestaat uit 65 procent gemoute gerst en 35 procent maïs. Na het stoken heeft de drank ruim 13 jaar in maar liefst 128 malt vaten gerijpt.
Daarna is de expressie nog vier maanden in 56 grotere, gereconstrueerde cognac vaten gegaan. Deze laatste vaten waren zwaar getoast en zijn opgeslagen in het Rickhouse H1 warenhuis van de stokerij.
Na een rijping van in totaal meer dan 14 jaar is de drank gebotteld op 107 proof. De whiskey heeft een smaakprofiel dat bestaat uit rijke tonen van melasse en chocolade, gevolgd door kruidnagel en nootmuskaat.

Gelimiteerde editie 

De Heaven Hill Parker's Heritage Collection whiskey is gebotteld in een luxe fles van 750 milliliter. De fles wordt vanaf september op wereldwijd verschillende plekken verkocht in een luxe doos.
Hoewel Heaven Hill de drank internationaal beschikbaar stelt, is het niet bekendgemaakt of deze ook naar Nederland komt. De prijs van de 14-jarige whiskey is 169,99 dollar (omgerekend ongeveer 150 euro).
Cadeauboeken - Het kleine boek whisky-cadeauboek Image
Cadeauboeken - Het kleine boek whisky-cadeauboek
EUR6.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS