Deze bekende acteur brengt whisky nu ook naar Europa

Nieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 16:00
hand met glas whisky
De Canadese acteur Kiefer Sutherland, bekend van zijn rol Jack Bauer in de Fox TV-serie 24, introduceert deze maand zijn Canadese whiskylabel Red Bank op de Britse markt.
Op maandag 20 mei organiseert Sutherland, een van de oprichters van Red Bank Whisky, een speciaal evenement in Londen samen met distributeur Mangrove Global om de drank officieel te lanceren.
'Ik ben er trots op dat Red Bank de echte Canadese stijl vertegenwoordigt en ik kijk er enorm naar uit om het naar het Verenigd Koninkrijk te brengen met de hulp van Mangrove Global,' zeg Sutherland.
Red Bank Whisky zal verkrijgbaar zijn in bars en winkels in het Verenigd Koninkrijk via Mangrove Global. De flessen worden verkocht voor ongeveer 49 pond (omgerekend 56,99 euro) en zullen onder andere te koop zijn bij Master of Malt.
In 2022 hebben Sutherland, Gary Briggs, Shawn Hiscott en Rob Steele Red Bank Whisky opgericht als eerbetoon aan Canada's trots en verscheidenheid. Voorheen was deze whisky alleen verkrijgbaar in Canada, maar komt de dram dus ook naar het Verenigd Koninkrijk.

Waar is de whisky van gemaakt?

De whisky, geblend door meester-blender Michel Marcil, bevat een mix van rogge-, maïs- en tarwewhisky's. Met een alcoholpercentage van 40% heeft Red Bank Whisky smaken van eikenkruiden, boomgaardfruit, piment en karamel.

Een veelbelovende toekomst

Nick Gillett, de directeur van Mangrove Global, prijst de samenwerking met Red Bank Whisky, die wordt geleid door mede-oprichter Sutherland.
Gillett benadrukt Kiefers betrokkenheid bij elke productiefase, zijn diepgaande kennis van de categorie en zijn passie voor de toekomst. Hierdoor was het toevoegen van Red Bank aan haar portfolio een makkelijke keuze.
Met de voorspelling dat de Britse whiskymarkt in 2028 een waarde van 1,3 miljard dollar zal bereiken, lijkt dit een goed moment voor Mangrove Global om Red Bank Whisky aan haar collectie toe te voegen.
Whiskyliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk kunnen dus binnenkort kennismaken met deze bijzondere Canadese creatie van Kiefer Sutherland en zijn team.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties