Met deze oude roggewhiskey wordt de evolutie van rye gevierd

Nieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 7:00
wild turkey masters keep triumph whiskey
De Wild Turkey distilleerderij in Kentucky komt met haar oudste roggewhiskey tot nu toe. De vloeistof is onderdeel van de Wild Turkey Master’s Keep serie en heeft de naam Triumph gekregen.
Buffalo, Barrels, and Bourbon Image
Buffalo, Barrels, and Bourbon
EUR16.94
Op voorraad
Koop op bol.
De Wild Turkey Master’s Keep Triumph is de achtste release in de Master’s Keep whiskeyserie en pas de tweede roggewhiskey van de serie. De eerste was de Cornerstone expressie uit 2019, een blend van een negen en een elf jaar oude vloeistof.
De nieuwe Wild Turkey whiskey is een 10 jaar oud eerbetoon aan de evolutie van roggewhiskey. Het maken hiervan was ooit een vergeten stijl, maar is de laatste jaren weer erg populair.

Geboren uit liefde voor roggewhiskey

De Wild Turkey Master’s Keep Triumph expressie is ontstaan door de affiniteit van Bruce Russell, blender bij de distilleerderij. Eddie Russell, de meesterdistilleerder bij Wild Turkey, vertelt dat het een knipoog is naar zijn werk.
‘Triumph is een rogge die je met trots puur serveert en is een bewijs van de vasthoudendheid van de spirit.’
Russell vertelt verder dat de Master’s Keep serie bedoeld is om de creativiteit en kwaliteit van Wild Turkey aan te tonen. De collectie is volgens hem een middel om verhalen te vertellen over het erfgoed van de distilleerderij.

Dit is de Wild Turkey Master’s Keep Triumph whiskey

De Master’s Keep Triumph whiskey heeft tien jaar gerijpt en is daarna gebotteld op 104 proof, oftewel 52 procent alcohol by volume (ABV). De whiskey heeft een zoet, warm en kruidig smaakprofiel.
Dit zijn de tasting notes van de whiskey:
Neus: Aroma's van vanille, crème brûlée en mint, gevolgd door noten van appel, peer en nootmuskaat.
Smaak: Zoete tonen van honing en kruidnagel met pure chocolade, dadels en specerijen.
Afdronk: Zachte houttonen, gevolgd door mokka koffie, eikenhout en zwarte peper.
Wild Turkey Master’s Keep Triumph is in gelimiteerde hoeveelheden te koop in de Verenigde Staten. Een fles kost daar ongeveer 275 dollar (omgerekend iets meer dan 250 euro).
De voorverkoop van de whiskey begint in juni online. Vanaf 16 juni is de drank bij verschillende winkels te koop. Of de expressie ook buiten de V.S. aangeboden wordt, is niet bekendgemaakt.
Foto: Wild Turkey

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties