Deze herfst is dit het nieuwe explorers pack van Dram1

Nieuws
maandag, 06 november 2023 om 17:00
q4 dram1
Je bent op een herfstachtige vrijdagavond lekker uit eten met vrienden of je geliefde en na het diner vind je het te fijn om al naar huis te gaan. Als whiskyliefhebber zijn er maar weinig restaurants waar je aan je trekken komt na een avond buiten de deur eten. Dram1 brengt daar deze herfst verandering in.
Het bedrijf van Martijn van Opstel brengt dit najaar zes prachtige whisky’s naar de horecagelegenheden van Nederland. De whisky’s in het autumn explorers pack van Dram1 bestaan uit een variëteit aan whiskysoorten uit zes verschillende landen. Voor zeveneneenhalve euro geniet jij van een goed glas levenswater in jouw favoriete restaurant. We laten je niet langer in spanning en onthullen de zes drams.

North British 32 Years single grain van Hogshead Indie

De eerste whisky uit het nieuwe Explorers Pack is een single grain uit Schotland. Het betreft een North British van 32 jaar oud. Deze volwassen whisky is gebotteld door Toon van Rooij’s Hogshead Indie, een relatief nieuwe speler in de Nederlandse whiskyscène, maar nu al geliefd bij velen. Van Opstal omschrijft deze dram als gebalanceerd, complex en uniek.

Glengoyne 11 years single malt van Glaschu

De tweede whisky uit het Explorers Pack staat op naam van onafhankelijke bottelaar Glaschu. Deze single malt komt uit de Highlands en is gefinisht in voormalig Pedro Ximénez quartercasks. Op het label staat geen distilleerderij genoemd, maar je kunt door de afbeeldingen van vliegende ganzen en een beroemde berg herleiden dat het een whisky uit de stal van Glengoyne is. Je kunt volgens Van Opstal fruit als bosvruchten en kersen, tannines en een middellange afdronk verwachten. Een ideale whisky voor de herfst zou je wel kunnen zeggen.

Ardmore 11 years single malt van Murray McDavid

Ardmore 11 years vult als derde het Explorers Pack. Deze single malt is gebotteld door Murray McDavid en afkomstig uit de Schotse Hooglanden. Ardmore staat bekend om zijn zoete én rokerige karakter en door de finish in Murça Tawny Port vaten, mag je op extra veel zoete fruitigheid rekenen. Martijn van Dram1 vindt deze whisky met smaken als honinggeglazuurde ham en versgebakken pannenkoeken met stroop geweldig en is blij om hem deze herfst ook aan de horeca in jouw buurt aan te kunnen bieden.

FEW Immortal Rye

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan vinden we de whiskey die de vierde plek van het Explorers Pack vult. Uniek beschrijft deze whiskey op zijn minst, want het is een distillaat van rogge aangelengd met 8 Immortals Oolong thee. Je leest het goed, er is thee gebruikt om deze whiskey te maken. FEW Immortal Rye is brutaal, controversieel en te vinden in het nieuwe assortiment van Dram1.

Cley Oloroso Cask

De vijfde whisky uit het nieuwe Explorers Pack komt van Nederlandse bodem. Paul den Dulk timmert met zijn Rotterdamse Cley whisky flink aan we weg. De smaakvolle Oloroso finish doet Van Opstal denken aan een pot snoep uit een gepolijst houten kast. Cley verdient als Neerlands trots een plekje tussen de andere vijf drams.

W.D. O’Connell - Bill Phil

De laatste whiskey in de herfsteditie van het Explorers Pack is een zwaar geturfde Ier. Misschien is het je opgevallen dat het de tweede rokerige dram in het pakket is. Met de gure herfstdagen in aantocht, wil Van Opstal de consument kunnen verwarmen met de smaak van een brandend haardvuurtje in het glas. Bovendien zijn er maar weinig zwaar geturfde Ierse whiskeys dus was de keuze voor de laatste plek in de herfstcollectie snel gemaakt.