Deze Japanse whiskymaker heeft een enorme uitbreiding op de planning

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 18 juni 2024 om 7:00
nikka from the barrel
De Japanse whiskymaker Nikka Whisky Distilling heeft aangegeven dat er plannen zijn voor een enorme uitbreiding. Er is ruim zes miljard yen (ongeveer 35 miljoen euro) vrijgemaakt om een aantal nieuwe warenhuizen te maken. Dat meldt de nieuwswebsite Kyodo News.
De Japanse whisky van onder andere Nikka is in trek over de hele wereld en de whiskymaker wil hier graag op inspelen. Daarom wordt de productie van de Japanse whisky door Asahi Breweries, het moederbedrijf van Nikka, Taketsuru, Yoichi en Miyagikyo, opgeschroefd.

Whisky warenhuizen komen vlak bij Tokio

Kazuo Matsuyama, de directeur van Asahi Breweries, vertelt dat er een eenvoudige reden achter de uitbreiding zit: ‘Hoe meer we maken, hoe meer we kunnen verkopen.’
Om al die rijpende whisky kwijt te kunnen moeten er alleen nieuwe warenhuizen gebouwd worden.
De uitbreiding die de whiskymaker op het oog heeft moet net iets ten noorden van Tokio komen.
Daar ligt het Tochigi terrein van Asahi namelijk waar al warenhuizen staan. Hoeveel warenhuizen daar bij gezet worden, is niet vermeld, maar wel hoe groot de uitbreiding ongeveer moet zijn.
Er moet ongeveer tien procent meer vaten opgeslagen kunnen worden ten opzichte van 2021. Of dat allemaal bedoeld is voor de Nikka whisky is niet bekendgemaakt.

Niet de eerste grote investering

Dit is niet de eerste grote investering die voorbij is gekomen voor Nikka. In 2015 is er al een enorme injectie in het bedrijf geweest van 6 miljard yen en in 2019 werd er 6,5 miljard yen in de distilleerderij gestoken. Beide investeringen waren bedoeld om de productie te verhogen.
Nikka viert dit jaar haar 90ste verjaardag en heeft daarvoor een bijzondere expressie uitgebracht. Deze blended whisky combineert verschillende dranken uit negen decennia in een exclusieve fles. Meer over die Japanse whisky lees je in het nieuwsbericht dat we erover schreven.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties