Kingsbarns investeert miljoenen in uitbreiding voor meer whisky

Nieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 10:00
kingsbarns falkland
De Schotse distilleerderij Kingsbarns heeft onlangs grote investeringen gedaan om haar productiecapaciteit uit te breiden. Hoewel het exacte bedrag niet is vrijgegeven, wordt gesproken over een investering van meerdere miljoenen.
De uitbreiding omvat onder andere de installatie van een nieuwe 20.000 liter washback, wat resulteert in een toename van meer dan 40 procent in de productiecapaciteit.

Duurzame aanpak

Om deze immense tank te huisvesten, moest zelfs een muur van de distilleerderij worden verwijderd. Daarnaast wordt er een geavanceerd warmteterugwinningssysteem geïmplementeerd, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd door warmte te hergebruiken van eerdere distillatieprocessen.
Deze duurzame aanpak is een belangrijke stap voorwaarts voor Kingsbarns.

Karakter Kingsbarns whisky blijft behouden

Om de groeiende productie te ondersteunen, worden er ook nieuwe opslagfaciliteiten gebouwd in Glenrothes. Deze faciliteiten zullen zorgen voor meer opslagruimte om aan de toekomstige vraag te voldoen.
Ondanks deze uitbreiding benadrukt distilleerderijmanager Peter Holroyd dat het fruitige en elegante karakter van Kingsbarns whisky behouden zal blijven. Dit karakter is zorgvuldig ontwikkeld door het team en blijft een kernwaarde van de distilleerderij.

Innovatie en groei

Kingsbarns, gelegen in Fife, viert binnenkort haar 10-jarig bestaan en heeft een sterke positie verworven in de markt voor Lowland whisky's.
Om deze positie te behouden en aan de groeiende vraag te voldoen, is uitbreiding noodzakelijk. Deze investering bevestigt de toewijding van Kingsbarns aan het produceren van hoogwaardige whisky, evenals haar voortdurende streven naar innovatie en groei.

Klaar voor het tweede decennium

De uitbreiding wordt naar verwachting medio 2024 afgerond. De eerste whisky die onder het nieuwe regime wordt geproduceerd, zal samenvallen met het 10-jarig jubileum van Kingsbarns in 2025. Met deze investeringen is Kingsbarns goed gepositioneerd voor verdere groei en ontwikkeling in het komende decennium.
Naast whisky produceert Kingsbarns ook gin, waaronder hun vlaggenschip single malt 'Dream to Dram'. Begin dit jaar lanceerde de distilleerderij ook een vernieuwd en uitgebreid'pay-what-you-like' bezoekersprogramma, waarmee ze haar betrokkenheid bij zowel bestaande als nieuwe klanten wil tonen.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR28.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties