Deze nieuwe single malt whisky combineert vaten op een hele bijzondere manier

Nieuws
door Whisky Monkey!donderdag, 08 februari 2024 om 9:00
glenlivet fusion cask
The Glenlivet heeft het er maar druk mee tijdens het jubileumjaar. Na de release van de limited edition verpakking voor de 12 Year Old en de Rare Cask editie ter ere van het Lunar New Year, onthult de distilleerderij nu de The Glenlivet Fusion Cask single malt whisky.
The Glenlivet Fusion Cask is een expressie waarmee de distilleerderij grenzen wil verleggen en nieuwe standaarden voor single malt whisky neer wil zetten. De whisky is volgens het bericht van PR Newswire een primeur voor de Schotse whiskywereld.
De vaten voor deze The Glenlivet expressie zijn namelijk gemaakt van een combinatie van onderdelen van verschillende vaten. De first fill rum- en bourbon donorvaten zijn uit elkaar gehaald, waarna de onderdelen door kuipers tot een op maat gemaakt geheel zijn gevormd. Daarbij zijn bijvoorbeeld de boven- en de onderkant van de rumvaten op de duigen van de bourbonvaten gekomen en vice versa.
Kevin Balmforth, The Glenlivet cask expert, vertelt dat het team van de makers nauw samen heeft gewerkt met de partners in de kuiperij voor deze vaten. Dit heeft een uniek resultaat opgeleverd op het gebied van de vaten en de whisky. ‘Deze eerste innovatie in deze categorie zet onze toewijding en 200-jarige erfenis van het verleggen van grenzen in whisky voort.'

Wat is de The Glenlivet Fusion Cask single malt whisky?

Voor de nieuwe whisky zijn bewust twee compleet andere smaken bij elkaar gebracht: die van de rum- en de bourbonvaten. De bourbonvaten komen volgens Balmforth rechtstreeks uit de Verenigde Staten. Waar de rumvaten vandaan komen is niet bekendgemaakt. Door de unieke insteek vanuit de kuiperij is de whisky met bijzondere tasting notes het vat uit gekomen. Hieronder zetten we e op een rijtje:
Neus: Aroma’s van sinaasappel, vanille custard, karamel, kokos en citroenschil.
Smaak: Tonen van sappige abrikoos, perzik, verse appels, met toffee bedekte bananen en kaneelkruiden.
Afdronk: Zoet en zacht met blijvende tonen van sinaasappel.
De The Glenlivet Fusion single malt whisky is inmiddels gelanceerd in de Verenigde Staten. De adviesverkoopprijs van een fles is daar 99 dollar, oftewel ongeveer 90 euro. Wanneer de whisky precies in ons land te koop is, is nog niet bekendgemaakt.
Foto: The Glenlivet / PR Newswire.

POPULAIR NIEUWS