Deze nieuwe single malt whisky komt uit bijna nooit gebruikte vaten

Nieuws
vrijdag, 05 juli 2024 om 7:00
isle of raasay humboldtii single malt whisky
De Isle of Raasay Distillery heeft een nieuwe whiskyreeks afgetrapt. De nieuwe reeks, de Oak Maturation Series, richt zich specifiek op de verschillende soorten eikenhout die de stokerij gebruikt voor de rijping van haar whisky. De eerste single malt whisky botteling is al een feit.
Met die eerste single malt whisky begint Isle of Raasay meteen met een ongebruikelijke houtsoort: colombiaans eikenhout. Voor de stokerij is het gebruik van deze vaten een primeur. Sterker nog, binnen e whisky-industrie zijn dit soort vaten nagenoeg nooit gebruikt.
De drank heeft volledig in deze vaten gerijpt en is bovendien naar het hout vernoemd door de naam Isle of Raasay Quercus Humboldtii Virgin Columbian Oak 2024 te krijgen.

Wat is de Isle of Raasay Quercus Humboldtii Virgin Columbian Oak 2024 whisky?

De rijping in deze vaten heeft er voor gezorgd dat de expressie een bijzonder smaakprofiel heeft gekregen, waarbij de distilleerderij vermeldt dat er duidelijke tonen van crème brûlée en heiderook te vinden zijn.
De Isle of Raasay Quercus Humboldtii Virgin Columbian Oak 2024 whisky heeft daarnaast tonen van donker fruit zoals bosbessen, munt, tabak, vanille, butterscotch, karamel en kletskoeken. Tussen al deze tonen zit ook nog het kenmerkende rokerige profiel van de distilleerderij.
De whisky is na de rijping gebotteld op 50,7 procent alcohol by volume (ABV). De drank heeft verder geen leeftijdsaanduiding gekregen, maar wel is de leeftijd van de jongste spirit onthuld. Deze is gestookt op 15 februari 2021, waardoor de whisky officieel drie jaar oud is.

Beperkt verkrijgbaar

De oplage van de Isle of Raasay Quercus Humboldtii Virgin Columbian Oak 2024 single malt whisky is beperkt. Van de 8500 gebottelde flessen zijn er 2500 gereserveerd voor het Verenigd Koninkrijk. De overige flessen worden internationaal verkocht, onder andere via de webshop van de stokerij.
De adviesverkoopprijs van de expressie is 90 pond (omgerekend ongeveer 105 euro). Of de drank ook in Nederlandse schappen terecht komt, is niet bekend.
Over de rest van de Isle of Raasay serie is nog niets uit de doeken gedaan door de distilleerderij.
Copita Whiskyglas Blauw - Blind tasting - Glencairn Crystal Scotland Image
Copita Whiskyglas Blauw - Blind tasting - Glencairn Crystal Scotland
EUR22.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties