Deze single pot still whiskey ontstond uit een samenwerking tussen Scandinavië en Ierland

Nieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 7:00
teeling wonders of wood 3 single pot still whiskey
Teeling Whiskey Distillery in Dublin heeft de derde telg in de Wonders of Wood serie onthuld. Voor de nieuwe gelimiteerde single pot still whiskey heeft de stokerij een nieuwe soort hout gekozen, waarvoor een samenwerking met een Zweedse kuiperij gestart is.
Met de Wonders of Wood 3 whiskey vervolgt Teeling Whiskey Distillery haar verkenning van houtsoorten en de impact op de smaak van de Ierse whiskey. Dit keer is Zweeds eikenhout aan de beurt, dat van de zeer zeldzame witte eik uit Scandinavië komt.
Teeling heeft voor de vaten samengewerkt met de Zweedse kuiperij Thorslundkagge. Dit bedrijf maakt niet alleen de vaten voor de whiskey, maar deelt ook de visie op duurzaamheid die Teeling met deze serie aanhaalt. De whiskeyserie is namelijk ook een samenwerking met de Tree Council of Ireland en voor elke expressie wordt een hectare Ierse bomen geplant.

Wat is de Teeling Wonders of Wood 3 single pot still whiskey?

De spirit die Teeling gebruikt heeft voor de nieuwe Wonders of Wood 3 single pot still expressie is een combinatie van 50 procent gemoute gerst en 50 procent ongemoute gerst. Dit is drievoudig gedistilleerd in Dublin en daarna in de virgin Zweedse eikenhouten vaten gegaan.
Het heeft de whiskey de volgende tasting notes gegeven:
  • Neus: Lichte bloemige tonen met citrusvruchten, hints van karamel en gekookte gerst.
  • Smaak: Rijk en vol van smaak met kruiden, gekonfijte gember, amandel en stroop.
  • Afdronk: Droge afdronk met lichte zwarte peperkruiden en nootmuskaat.
Teeling heeft de Wonders of Wood 3 limited edition expressie gebotteld op 50 procent alcohol by volume (ABV). De whiskey is al uit in Zweden, Ierland en de Verenigde Staten, maar komt later dit jaar wereldwijd uit. Of de whiskey dan ook bij de Nederlandse slijterijen in de schappen terecht komt, is niet bekendgemaakt.
De prijs voor een fles is 99 dollar in de Verenigde Staten. Omgerekend is dat ongeveer 90 euro.
Foto: Teeling Whiskey Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties