Drie single malt whisky’s met een goede prijs-kwaliteit verhouding op een rij gezet

Nieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 16:00
octomore farm 2009 single malt
Goede whisky hoeft niet duur te zijn. Er zijn genoeg heerlijke en goede expressies te vinden die niet in één klap een deuk in je bankrekening veroorzaken. Deze drie whisky’s hebben bijvoorbeeld een hoge beoordeling en kosten geen fortuin.
De website Whiskystats.net is in de statistieken van Whiskybase gedoken en drie single malt expressies met een goede prijs-kwaliteit verhouding in een Facebook-post op een rij gezet. De drie whisky’s hebben elk een beoordeling van 90 (van de 100) punten of hoger, maar kosten ongeveer 200 euro.

Dit zijn de single malt whisky’s met een hoge rating

De drie expressies die op Whiskybase beoordeeld zijn hebben we hieronder op een rij gezet.
Glendronach 2006 Cask Bottling
Deze 13 jaar oude single malt whisky is in 2006 in een Pedro Ximénez vat met nummer 5538 gegaan. De drank is uiteindelijk in 2020 gebotteld op een alcoholpercentage van 57,4 procent. De drank heeft op Whiskybase.nl een beoordeling van 90,28 punten.
Op veilingen is de fles voor ongeveer 190 euro te koop.
The Scotch Malt Whisky Society ‘Drifting and Dramming’
SMWS, de grootste whiskyvereniging te wereld, heeft de eer om met de tweede fles in het rijtje voorbij te komen. De SMWS 29.253 is een 19 jaar oude single malt whisky van Laphroaig met de titel ‘Drifting and Dreaming’. De drank heeft gerijpt in een ex-bourbon vat en is vervolgens gebotteld op 57,1 procent alcohol.
De score die de whisky heeft op Whiskybase is 90,37 punten en de prijs op veilingen volgens Whiskystats is ongeveer 210 euro.
Ocotmore 2009 Octomore Farm
De derde en duurste van het stel is ook meteen de fles met de hoogte beoordeling. De Octomore 2009 Octomore Farm is een licht goudkleurige single malt Islay whisky die 9 jaar oud is. Het gaat om een private cask botteling van Octomore die gerijpt heeft in een ex-bourbon vat.
De drank is gebotteld op 61,8 procent ABV en heeft een score van 90,57 van de 100 punten. De prijs volgens Whiskystats is ongeveer 220 euro.

Een radar voor whiskyveilingen

Whiskystats heeft niet alleen deze drie expressies op een rij gezet. De website zorgt regelmatig door dergelijke inzichten en houdt daarnaast een heel aantal veilingen van whisky's over de hele wereld in de gaten. Onlangs nog voegde Whiskystats een grote Ierse whiskeyveiling toe waardoor er nog meer inzichten gegeven kunnen worden. De cijfers die de website maandelijks verzamelt geven daarbij een goed inzicht over de waarde van bepaalde whiskymerken en expressies.
Heb je zelf nog een tip voor een goed beoordeelde whisky die rond de 200 euro kost? Deel het in de comments hieronder.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties