Deze The Macallan whisky is maar liefst 73 jaar oud en rood van kleur

Nieuws
vrijdag, 19 juli 2024 om 7:00
the macallan red collection 73 years old whisky
The Macallan heeft een nieuwe whisky in de The Macallan Red Collection onthuld. De nieuwe fles is een single malt die al sinds 1950 in een vat gerijpt heeft en nu onderdeel is van een serie met super oude single malt whisky's.
The Macallan 73 Years Old is niet de oudste expressie in de reeks. In de serie zijn al verschillende expressies uitgekomen die tussen de 40 en 78 jaar oud zijn. Daarbij horen drie jaarlijks terugkerende expressies die 40, 50 en 60 jaar oud zijn.

Wat is The Macallan Red Collection 73 Years Old whisky?

The Macallan Red Collection 73 Years Old whisky is een single malt expressie die, zoals de rest in de serie, geïnspireerd is door de kleur rood. In dit geval heeft de whisky een roodkoperen kleur die door de distilleerderij omschreven wordt als koper topaas. De drank is gebotteld op 44,9 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van deze expressie zijn als volgt:
  • Neus: Een mix van antiek eikenhout, abrikozenjam, zoethout, strooptaart, zoet gebakken appel, nootmuskaat en tropische tonen.
  • Smaak: Romig met smaken van dadels, zoete houtrook, strooptoffee, een vleugje aromatische blaadjes en fruitige en ziltige tonen die doen denken aan Palo Cortado sherry.
  • Afdronk: Zachte tannines, kruiden, stroop en een aanhoudende mineraliteit.
Elke fles is met de hand genummerd en is voorzien van de handtekening van Euan Kennedy, hoofd whisky maker bij The Macallan. De prijs per fles is niet onthuld. Deze is via The Macallan Singapore op te vragen, waar de fles ook te koop is.

Luxe eikenhouten doos

Liefhebbers die een fles kopen, krijgen de whisky in een luxe eikenhouten presentatiedoos geleverd. Die is gemaakt van Europees eikenhout, dezelfde soort hout als de vaten waarin de drank gerijpt heeft.
De binnenkant van de doos is bekleed met rood leer van Bridge of Weir Leather. De fles staat op een kleine sokkel van hout dat door The Macallan ingezet is voor whiskyvaten.

Samenwerking met Spaanse artiest

Zoals The Macallan vaak doet, is er ook nu sprake van een samenwerking. De whiskymaker heeft voor de release van The Macallan Red Collection 73 Years Old whisky de handen ineen geslagen met Javi Aznárez, een bekende Spaanse schilder en kunstenaar. Hij heeft een animatie rondom de whisky gemaakt en heeft een serie illustraties verzorgd, waarin meer over de geschiedenis van de stokerij verteld wordt. De animatie en illustraties van Aznárez vind je hier terug.  
Whisky onderzetters 4 stuks - Gentlemens Hardware Image
Whisky onderzetters 4 stuks - Gentlemens Hardware
EUR19.3525.2
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS