Komt The Macallan met de oudste whisky die gemaakt is tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Nieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 8:00
the macallan time space 84 yo whisky
Het lijkt erop dat er een nieuwe Schotse Speyside whisky uit gaat komen. Een label voor een nieuwe single malt whisky van de The Macallan stokerij is namelijk in de TTB-database opgedoken en dat wijst mogelijk op de komst van de oudste whisky ter wereld.
In de online TTB-database verschijnen regelmatig labels van komende whisky’s. Hier is nu een label opgedoken van een The Macallan whisky met de naam The Macallan 1940 Vintage 84 Years Old: Time: Space.

Wat is er bekend over de The Macallan 1940 Vintage 84 Years Old: Time: Space whisky?

Zoals de naam doet vermoeden is de komende The Macallan whisky gestookt in 1940, midden in de Tweede Wereldoorlog. De drank heeft vervolgens 84 jaar gerijpt waarna het levensjaar dit jaar is gebotteld. Dat maakt dit de oudste The Macallan whisky ooit, een titel die eerst nog pronkte op de The Macallan Reach. Die whisky was ook gestookt in 1940 en is 81 jaar oud.
Naast het alcoholpercentage van 43,4 procent geeft het label geen informatie over de 84 jaar oude The Macallan whisky. De tasting notes laten dan ook nog even op zich wachten. Wel is op het etiket te lezen dat er slechts 200 flessen gebotteld zullen worden.
Wanneer de The Macallan 1940 Vintage 84 Years Old: Time: Space whisky precies verschijnt, is niet bekend. Verder is ook de prijs van een fles nog niet onthuld.

Bijzonder jaar voor The Macallan

Het whiskymerk The Macallan bestaat dit jaar 200 jaar. Om dat te vieren zijn er al meerdere onthullingen gedaan. Zo heeft de distilleerderij een nieuwe Harmony expressie uit de doeken gedaan tijdens een speciaal optreden van Cirque du Soleil. Ook is er een exclusieve The Macallan Horizon expressie uitgebracht, een die opvalt vanwege een horizontale fles. Deze whisky is een samenwerking met het luxe automerk Bentley.
Schottland: Speyside Way Whisky Trail Image
Schottland: Speyside Way Whisky Trail
EUR13.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS