Deze whisky moet duizenden euro's opleveren voor achtergestelde kinderen

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 26 september 2023 om 9:00
glen scotia spirit safe
De Glen Scotia distilleerderij heeft zijn oudste fles tot nu toe gebotteld. Het gaat om een whisky van bijna een halve eeuw oud en een uniek exemplaar. De whisky gaat onder de hamer tijdens de Distillers One for One auction.
De Campbeltown distilleerderij heeft de spirit voor deze whisky al in 1973 gedistilleerd. Daarna heeft de Glen Scotia 49 Year Old Spirit Safe whisky nagenoeg 50 jaar gerijpt in Amerikaans eikenhouten vaten. De drank heeft daardoor een maritiem karakter gekregen. Over de tasting notes van de whisky wordt helaas niets gemeld.

De oudste Glen Scotia whisky tot nu toe

De zeldzame Glen Scotia whisky is de oudste tot nu toe die uit de distilleerderij komt. Glen Scotia meldt dat de 49 Year Old Spirit Safe whisky een ‘blik in de geschiedenis van de distilleerderij’ is. Glen Scotia heeft er dan ook een waar kunstwerk van gemaakt, waar slechts één exemplaar van is.
De Glen Scotia whisky wordt geleverd in een kristallen Glencairn karaf die in een walnotenhouten kist opgeborgen is. Daaromheen is een kunstwerk van Alice Angus, de artist in residence van Glen Scotia, gemaakt. Zij legde de werkprocessen van de stokerij vast met een schilderij dat onder andere de kuipers en de stills afbeeldt.
De Glen Scotia 49 Year Old Spirit Safe whisky wordt geveild door Sotheby’s tijdens de Distillers One for One veiling. De whisky moet tussen de 10.000 en 15.000 pond opleveren als de hamer voor het laatst valt op 5 oktober. Andere merken die een exclusieve one of a kind fles whisky aangeboden hebben aan het goede doel zijn Bowmore, Kilchoman, The Scotch Malt Whisky Society, The Glen Grant.
Er zijn nu meer dan 40 flessen vertegenwoordigd in de veiling die op 5 oktober sluit. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel, waarmee achtergestelde kinderen geholpen zullen worden om een betere toekomst te krijgen.
Foto: Glen Scotia

POPULAIR NIEUWS