Dit bourbonmerk ‘verlegt grenzen van langdurige rijping’ met nieuwe whiskey

Nieuws
door Monkey
donderdag, 20 juni 2024 om 12:00
russells reserve 15 yo bourbon
Het whiskeymerk Russell’s Reserve heeft een nieuwe Kentucky straight Bourbon onthuld. De nieuwe whiskey heeft langer gerijpt dan elke andere expressie van het merk en is 15 jaar oud.
De bourbon is gestookt door meesterdistilleerder Eddie Russell, meesterdistilleerder bij Wild Turkey. Hij vertelt dat de nieuwe expressie de spirituele opvolger is van de 13-jarige Russell’s reserve en duidelijk anders is dan de voorgaande expressies van de stokerij.
‘Hoewel het geen makkelijke beslissing was om iets anders uit te brengen dan Russell's Reserve 13, was de toegevoegde complexiteit door de langere rijping te spannend om te laten schieten.’

Wat is de Russell’s Reserve 15 Year Old bourbon?

Russell vertelt dat het team van de stokerij met de nieuwe whiskey ‘de grenzen verlegt van langdurige rijping’.
Russell’s Reserve 15 Year Old is 15 jaar gerijpt in de warme zomers en koude winters van Kentucky, waardoor de drank een uniek profiel heeft gerkegen. De tasting notes van de whiskey zijn als volgt:
  • Neus: Sterke tonen van melasse en eikenhout, samen met aardse tonen die kenmerkend zijn voor de distilleerderij. 
  • Smaak: Gedroogd fruit, karamel, koffie en tabak. 
  • Afdronk: Lang met hints van donkere cacao, karamel en zacht eikenhout.
De Russell’s Reserve 15 Year Old bourbon is gebotteld op 117,2 proof. Dit staart gelijk aan ongeveer 58,6 procent alcohol by volume (ABV). De expressie is vanaf 1 juli in een beperkte oplage te koop in de Verenigde Staten en in Azië.
De verkoopprijs van een fles van 750 milliliter is 250 dollar (omgerekend ongeveer 230 euro). Of de fles ook naar ons kikkerland komt, is niet bekendgemaakt.
Op Whisky Monkeys besteden we regelmatig aandacht aan de godendrank uit de Verenigde Staten. Zo hebben we bijvoorbeeld een aantal mooie recepten voor bourbon cocktails op een rij gezet. Verder kun je bij onze reviews ook bourbons vinden, zoals de Eagle Rare 10 Year Old.
Foto: Russell's Reserve

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties