Dit is de nieuwe Rare and Limited single malt whisky van de Strathisla Distillery

Nieuws
zondag, 02 juni 2024 om 7:00
strathisla 21 yo distillery exclusive single malt whisky
Chivas Brothers heeft een nieuwe gelimiteerde whisky van de Strahisla Distillery onthuld. De whisky heeft een age statement van 21 jaar oud en is zeer exclusief. De drank komt niet in de winkels terecht.
De Stratishla distilleerderij in de Schotse Speyside heeft een nieuwe botteling uitgebracht. De whisky die de Chivas stokerij uit heeft gebracht is onderdeel van de Rare & Limited Releases van het merk.
De drank heeft 21 jaar gerijpt in een second fill ex-sherry vat van Amerikaans eikenhout. Daarna is deze gebotteld op 61,8 procent alcohol by volume (ABV). De drank heeft een zoete smaak met tonen van steenvruchten en bessen.

Exclusieve Stratishla  single malt whisky

Net als andere expressies in de Rare & Limited reeks van Strathisla, is deze single malt whisky een Distillery Exclusive expressie. De drank komt dus niet in de schappen van de lokale slijterij terecht, maar zal via de Speyside distilleerderij gekocht moeten worden.
Toch is er nog een andere manier om de whisky te kopen, namelijk door mee te doen aan een loting die de stokerij houdt. Er zullen via de loting slechts 480 flessen verkocht worden, die per stuk 245 pond (omgerekend ongeveer 290 euro) kosten.
Liefhebbers kunnen zich tot 9 juni inschrijven via deze link om kans te maken op de mogelijkheid om een fles te kopen. Op 12 juni maakt Strathisla bekend wie de gelukkigen zijn die een fles mogen kopen.
Mensen die de loting niet gewonnen hebben, maar toch een fles willen kunnen een van de 48 flessen kopen in de distilleerderij zelf. In de online winkel van de Chivas Brothers zijn verder nog andere oude expressies te koop zoals een Strathisla single malt whisky van 15 en 20 jaar oud en een Caperdonich van 18 jaar oud.
Whiskey pipet glas Ketel - Luxe geschenkdoos - Handgemaakt - Angels’ Share - Whisky cadeau Image
Whiskey pipet glas Ketel - Luxe geschenkdoos - Handgemaakt - Angels’ Share - Whisky cadeau
EUR29.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Chivas Brothers/Strathisla Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties