Dit is de nieuwe speciale The Epicurean 2023 whisky

Nieuws
maandag, 21 augustus 2023 om 9:00
douglaslaing epicurean cuvee
Douglas Laing heeft een nieuwe expressie uitgebracht die als eerbetoon aan Glasgow fungeert. Het gaat om de nieuwe The Epicurean Glasgow 2023 Edition. De whisky heeft een finish gekregen in bijzondere vaten die meteen een primeur voor het Douglas Laing team zijn.
Th Epicurean Glasgow 2023 Edition is de nieuwe telg in de jaarlijkse Glasgow serie van het Douglas Laing whiskymerk. Dit jaar is er gekozen om de Lowlands whisky een finish te geven in ex-cuvee vaten. Het team heeft nooit eerder met deze vaten gewerkt, maar is ontzettend blij met het resultaat van de finish, zo vertelt Scott Morrison, brand manager bij Douglas Laing whisky.
‘De unieke afwerking is een primeur voor het Douglas Laing-team en een bewijs van de voortdurende innovatie en kwaliteit waar we naar streven. De eclectische smaken van de ex-cuvée Franse eikenhouten vaten in combinatie met de uitzonderlijke verpakking maken deze editie tot een niet te missen editie!’

Wat is The Epicurean Glasgow 2023 whisky?

The Epicurean Glasgow 2023 Edition is in een zwarte fles gebotteld met gouden elementen om een luxe uitstraling te hebben. Maar het gaat natuurlijk om de vloeistof die in de fles zit. De drank is op vatsterkte van 50,4 procent gebotteld en heeft de volgende tasting notes:
Neus: Gemoute gerst, vanillebloesem en citroenschil.
Smaak: Fruitig met geroosterde amandelen.
Afdronk: Een lange en verfrissende afdronk met een zoetje.
The Epicurean Glasgow Edition 2023 is, net als de andere expressies van Douglas Laing, gelimiteerd verkrijgbaar. Er zijn wereldwijd slechts 5100 flessen beschikbaar die per stuk ongeveer 55 euro kosten.
Eerder dit jaar bracht Douglas Laing nog een Rock Island expressie met een rum finish uit. Daarnaast verschenen er expressies van Timorous Beastie, die een finish in port vaten gekregen heeft. Ook is de 2023 versie van Scallywag The Chocolate Edition verschenen. Deze whisky hebben we ook uitvoerig onder de loep genomen in onze Scallywag The Chocolate Edition 2023 review.
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland Image
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland
EUR23.7
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS