Drukte bij alcoholvrije slijterij Nix & Nix door Dry January

Drukte bij alcoholvrije slijterij Nix & Nix door Dry January

Ook deze januari is het weer ‘Dry January’, waarin je een maand geen alcohol drinkt. Dit betekent niet dat alle slijterijen het nu minder druk hebben: bij de Amsterdamse vestiging van de alcoholvrije slijterij Nix & Nix neemt de omzet namelijk toe.

Dry January is een campagne afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland wordt het initiatief steeds populairder in de vorm van de campagne IkPas. Officieel doen er dit jaar meer dan 25.000 mensen mee, maar het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger. Dit betekent dat een hoop mensen deze maand op zoek zijn naar een alternatief, wat goed uitkomt voor de alcoholvrije slijterij Nix & Nix aan de Eerste Boomdwarsstraat in Amsterdam.

Medeoprichter Wim Boekema vertelt aan NAP Nieuws dat ze de afgelopen maand steeds meer klanten mochten verwelkomen die alcoholvrije wijn, bier en cocktails willen proberen. ‘Daar speelt Dry January echt een rol in.’

Meedoen aan Dry January

Doe jij ook mee aan Dry January? Dan is het nog niet te laat om je officieel in te schrijven bij IkPas en toegang te krijgen tot ondersteuning en recepten. Als je niet meedoet met de campagne, maar wel interesse hebt kun je het ook volgende maand proberen met de ‘kort droog’ challenge. Ook geeft de site van IkPas aan dat er later in het jaar nog meer challenges gepland staan.

Zie je het echt niet zitten om whisky op te moeten geven tijdens een challenge? Geen nood: we hebben alle alcoholvrije whisky’s voor je op een rijtje gezet. Handig voor wanneer je vanwege medische redenen even niet mag drinken of dus met een challenge als Dry January mee wil doen. Er zitten namelijk wel wat voordelen aan de IkPas campagne: zo voelt 62% van de deelnemers zich zowel fysiek als mentaal fitter én bespaart 55% van de deelnemers geld, wat in deze tijden natuurlijk zeer welkom is.

Lees meer over:
alcoholvrije whisky

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties