Etiket voor nieuwe Kilchoman wijst op komst zesde whisky in bijzondere serie

Nieuws
zondag, 21 juli 2024 om 15:00
kilchoman comlaich single malt whisky 7
In de online TTB-databank is een nieuw label opgedoken voor een Kilchoman whisky. Het gaat om het label voor een nieuwe Kilchoman Comraich botteling, een reeks whisky’s die alleen verkrijgbaar zijn op specifieke plekken. Dit geldt ook voor Nederland.
In de online TTB-databank worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.

Whisky voor veilige havens

De Kilchoman Comlaich whiskyreeks is vernoemd naar ‘sanctuary stones’ (oftewel Comlaich in het Gaelisch) uit de middeleeuwen. Deze stenen markeerden gebieden als toevluchtsoorden. Mensen die zich op deze grond begaven, zouden daar niet geïntimideerd of gearresteerd kunnen worden.
Inmiddels zijn er zes edities van de Kilchoman Comlaich single malt whisky uitgekomen. Het nieuwe label onthult de zevende editie van de reeks.

Andere richting voor Kilchoman?

Het label voor de nieuwe Kilchoman Comraich expressie bestaat uit meerdere delen. Hoewel er op twee van deze labels geen opvallende informatie over de Islay single malt whisky te vinden is, geeft het derde label iets belangrijks weg.
De Comlaich reeks is namelijk al zes bottelingen lang een expressies die in batches uitkomt. Op de labels staat steevast het nummer van de batch en de datum waarop de drank gebotteld is.
Alleen bij het nieuwe label is dat anders. Daarop staat dat de expressie acht jaar oud is en dat het een Islay single malt vloeistof is, maar zowel de batch als de botteldatum ontbreken. Het kan dus zomaar zijn dat de whiskyreeks een andere richting op gaat dan voorgaande edities.
Over de gebruikte vaten en een eventuele finish verklapt het label niets. Wel is bekend dat de expressie gebotteld wordt op 48,2 procent alcohol by volume (ABV).

Waar kun je de Kilchoman Comraich whisky’s vinden?

Kilchoman heeft de Comraich expressies wereldwijd uitgebracht, maar de flessen zijn niet overal te krijgen. Er is namelijk besloten om de naam Comraich te eren en de expressies alleen bij Kilchoman Comraich Bars beschikbaar te stellen. Deze zijn die overal ter wereld te vinden, waaronder in Nederland en België.
Hieronder zetten we de locaties op een rij:
Comraich Bars in Nederland
  • Whiskycafé L&B in Amsterdam
  • The Malt Vault in Utrecht
Comraich Bars in België
  • The Green Man in Oostende
  • The Glengarry in GentT Parlement in Halle
Wanneer (en of) de nieuwe Kilchoman Comlaich Islay single malt whisky uitkomt, is niet bekendgemaakt.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.15
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS