Nederlandse distilleerderij sluit deuren na financiële tegenslagen

Nieuws
door Whisky Monkey!vrijdag, 29 september 2023 om 9:00
distilleerderij
Nederland is een aantal hele mooie distilleerderijen rijk. Maar soms gaan dingen niet zoals gepland en zit het tegen, zoals in dit geval. Een van de stokers deelt vandaag het bericht dat de deuren gesloten worden.
Het treurige nieuws dat Nederland een distilleerderij armer is, komt uit Ede. Via Facebook melden de eigenaren van Eaglesburn Distillery dat de distilleerderij ermee stopt. Er zijn te veel tegenslagen geweest, waardoor Bart Joosten en Renée Beerens-Joosten gedwongen zijn de deuren binnenkort te sluiten. Onder andere het wegvallen van het huurpand, de COVID-pandemie en de inflatie hebben hiervoor gezorgd.

Nog één whisky vanuit Eaglesburn Distilleerderij

Eaglesburn meldt dat er de komende tijd nog wel een paar nieuwe producten uit de stokerij komen. Zo komt er nog een laatste rum en een laatste editie van de Eaglesburn whisky. De Eaglesburn Final Edition whisky is vanaf nu al te bestellen. De prijs hiervan is 50 euro per fles van 70 centiliter.
Eaglesburn heeft voor de whiskyliefhebbers die graag een vat willen kopen nog een tweetal 50 liter vaten staan. Deze bevatten 25 tot 30 liter vier jaar oude whisky en kosten 1850 euro inclusief BTW per vat. Hierbij worden ook flessen van 70 centiliter geleverd.
Geïnteresseerden in een vat of een fles Eaglesburn Final Edition whisky kunnen de distilleerderij een mail sturen via deze link.

Over Eaglesburn Distillery

De Eaglesburn Distillery begon in 2015 toen Joosten in zijn schuur begon met stoken. In 2016 verplaatste hij de distilleerderij naar een historische locatie in het Arsenaal in Doesburg. Het nieuwe pand was erg mooi, maar bleek uiteindelijk niet handig. Daarom is er besloten om in 2019 opnieuw te verhuizen. Dit keer naar een bedrijfshal in Ede.
Vanuit die locatie maakt Eaglesburn gin, rum, wodka en whisky. In de afgelopen jaren zijn er verschillende whisky’s uitgebracht, waaronder een Dutch Peated Whisky en een gelimiteerde Wedding Dram. De distilleerderij viel meermaals in de prijzen met zijn whisky’s, waaronder de Double Wood. Dit jaar bracht Eaglesburn nog het derde deel van het Double Wood whisky drieluit uit.

POPULAIR NIEUWS