Japanse distilleerderij Nagahama brengt nieuwe batch populaire whisky

Nieuws
maandag, 08 mei 2023 om 11:00
nagahama
De Japanse distilleerderij Nagahama brengt de tweede batch uit van zijn populaire Japanse Single Malt whisky. De eerste batch Nagahama whisky kwam in 2022 uit en wordt nu, nog geen half jaar later, gevolgd door de tweede lichting.
De tweede batch volgt redelijk snel op de eerste. De Japanse stokerij bracht deze namelijk aan het einde van 2022 nog uit en meldde daarbij dat dit een enorme mijlpaal was. Nagahama Single Malt whisky kwam namelijk uit als onderdeel van het 20-jarige jubileumproject van de bierbrouwerij en is de eerste vlaggenschip whisky van de distilleerderij.
Waar de eerste batch van de Japanse whisky ontzettend populair was, zijn er wat dingen anders gedaan in deze batch. Zo is er voor de eerste batch bijvoorbeeld gekozen voor vaten met spirit gestookt tussen 2017 en 2019, terwijl er voor deze nieuwe batch spirit in 2019 gestookt is. Daarnaast is er bij de eerste batch gekozen voor voornamelijk ex-bourbon vaten met wat whisky uit sherry-, Islay- en Mizunara eikenhouten vaten. Ook dat is dit keer anders gebeurd, al zijn er nog wel verschillende vaten gebruikt.

Wat is nieuwe batch Nagahama Japanse Single Malt whisky?

De Japanse whisky is een blend van 4 stijlen Nagahama whisky. De spirit is over Oloroso sherryvaten, Koval whiskyvaten, Islay vaten en Bourbon vaten verdeeld. Daarin heeft de drank vervolgens gerijpt totdat het tijd was om het resultaat te huwen. Dit leverde een botteling op 50 procent ABV op en een oplage van 13000 flessen van 500 milliliter.
De tasting notes van de Nagahama Second Batch Single Malt whisky zijn als volgt:
Kleur: diep mahonie
Neus: Aroma’s van geroosterde sinaasappels, bosbessen, cassis en licht zure pruimen. Daarnaast een hint van noten en een zachte rokerige smaak.
Smaak: droog, wat rokerig en kruidig met hints van rozijnen, bessen en pruimen.
Afdronk: matig zoet en rokerig
De Japanse whisky is al te koop voor 73,95 dollar, maar op het moment van schrijven nog niet in Nederland. Wel is een andere Nagahama whisky te koop in ons land, namelijk de Roman Blended Whisky die je via Drankdozijn aan kunt schaffen.