Meer weten over Schotland feitjes en whisky? Dat kan via Malt Whisky Yearbook 2024

Nieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 16:00
vink whisky tour
Wist je dat whisky een enorme bijdrage levert aan de Britse economie? Als je wilt weten hoeveel flessen per seconde worden geëxporteerd, om maar een dwarsstraat te noemen, komt hierachter door een boek te kopen.
Al deze informatie staat namelijk in het Malt Whisky Yearbook 2024. Dit boek is geschreven door Ingvar Ronde, telt 292 pagina’s en wordt elkaar jaar geüpdatet. Dankzij dit boek kom je er bijvoorbeeld achter hoeveel werkende distilleerderijen Schotland heeft, hoeveel mensen er betrokken zijn bij de productie van whisky, hoeveel mensen Schotse distilleerderijen bezocht hebben en ga zo maar door.

Economische boost voor whisky in Schotland

Dankzij data die verzameld is door Scotch Whisky Association, bestaat er dus een heel boekwerk over. Feit is dat whisky zorgt voor flink wat banen in Schotland zelf en veel toerisme aantrekt in het land. Kortom, de economische aantrekkingskracht van de godendrank is enorm.

Waar koop ik het Malt Whisky Yearbook 2024?

Het boek is op meerdere plekken te koop, waaronder:

Keerzijde in de whisky-industrie?

Momenteel ligt er overigens enorm veel whisky in vaten. Er zou sprake zijn van een overproductie van de godendrank. Sommige mensen maken zich daar zorgen om. Zo zei whiskyambassadeur Dennis Mulder laatst nog dat het wellicht een ‘slachtpartij’ kan worden. Er wordt momenteel veel meer whisky gemaakt dan de wereld aankan. Enorm veel van die godendrank ligt opgeslagen in vaten om daar na minimaal drie jaar weer uit te komen. Bij dit aantal vaten komt de komende tijd nog veel meer whisky bij dat opgeslagen wordt totdat het klaar is om te bottelen. Niet elke speler in de markt kan het spelletje meespelen en sommige bedrijven vallen om of zijn zelfs al omgevallen.
Meer weten over dit onderwerp? Lees dan dit artikel rustig terug.

POPULAIR NIEUWS