Meikle Tòir: The Turbo 2024 Edition is een gelimiteerde whisky

Nieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 12:00
meikle toir 2024 turbo edition
The GlenAllachie Distillers Company heeft de jaarlijkse limited release van haar peated single malt merk Meikle Tòir aangekondigd: The Turbo 2024 Edition.
De Turbo 2024 Edition heeft is de nieuwe whisky die gelimiteerd op de markt komt. In totaal zijn er 2200 flessen. Het gaat om een Schotse godendrank met een huwelijk van vijf Amerikaanse virgin eiken vaten en vier Oloroso hogsheads.

Intens rookkarakter

Billy Walker, master distiller bij The GlenAllachie Distillers Company, benadrukt het intense rookkarakter dat wordt bereikt door de gedistilleerde drank met het hoogste fenolgehalte tijdens de distillatie. Bij botteling bereikt het fenolgehalte een 70 Parts per Million (PPM), wat resulteert in een complexe en smaakvolle dram.

Lange fermentatie met turf van het vasteland

De whisky, gemaakt met turf van St. Fergus op het vasteland, heeft een zoetere rooksmaak in vergelijking met eilandturf. De verlengde fermentatieperiode van 160 uur draagt bij aan de rijke esters en complexe smaken van de whisky. Alle Meikle Tòir producten worden gepresenteerd met een leeftijdsaanduiding van vijf jaar, zonder toegevoegde kleurstoffen en niet gekoeld gefilterd.

Hoe smaakt de whisky?

Neus: Gerookte bloedsinaasappel, kaneelkruid en manukahoning, met uitbarstingen van rijke donkere chocolade en geroosterde hazelnoten.  
Smaak: Versleten leer, bakkruiden en sigarenkistje, gevolgd door honing, hazelnoten en gedroogde rode bessen, met verbrande sinaasappelschil en gezouten karamel.
Meikle Tòir The Turbo 2024 Edition is verder 5 jaar oud en heeft een alcoholpercentage van 50%.

Gelimiteerde editie

Walker laat weten dat er niet veel flessen van zijn: 'De Turbo is van nature ongelofelijk gelimiteerd, maar als je hem te pakken kunt krijgen, is het een kans die je niet mag missen. De 2024 Edition is een zeer smaakvolle dram boordevol zoete kampvuurrook naast gedroogd fruit en chocoladetonen.'
De whisky wordt verkocht voor 55,99 pond. 

Meikle Tòir en prijzen

Meikle Tòir heeft sinds de lancering meerdere onderscheidingen gekregen, waaronder 93 punten voor The Turbo 2023 Edition bij de International Wine & Spirit Competition (IWSC) in 2024. De jury prees het gehemelte als "een verrukking van perzik en fruitige noten, in balans gehouden door een pittige afdronk".
Meer weten over The GlenAllachie Distillers Company? Bezoek dan de officiële website
Statafel - kast Whisky "Lowland" / Wiskykast / Whiskyvat / Bartafel / Eikenhout Image
Statafel - kast Whisky "Lowland" / Wiskykast / Whiskyvat / Bartafel / Eikenhout
EUR765
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS