Mexico en de Schotse eilanden komen samen in kleurrijke nieuwe whisky

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 29 juni 2024 om 16:00
rock island tequila edition
Douglas Laing brengt met de Rock Island expressies uit de Remarkable Regional Malts whiskyreeks de Schotse eilanden samen in één fles. In die fles was nog wat ruimte voor een speciaal en zomers element. De Rock Island Tequila Edition bevat namelijk een vleugje Mexico.
Douglas Laing heeft de Schotse kustlijn aangevuld met een zomers element uit Mexico. De single cask single malts uit Orkney, Arran, Jura en Islay zijn namelijk gehuwd om vervolgens een finish te krijgen in Tequila vaten.

Wat is de Rock Island Tequila Edition whisky?

De blended whisky van Douglas Laing heeft hierdoor naast een maritiem karakter een dieper smaakprofiel met fruitige en zoete tonen gekregen. De tasting notes van de Rock Island Tequila Edition zijn als volgt:
  • Neus: Initieel aroma’s van citrusvruchten met rook van vreugdevuren en tonen van crème brûlée.
  • Smaak: Een romig karakter met knapperige appel, karamel, intense vanillesmaak met geturfde mout.
  • Afdronk: Aanhoudend met tonen van bruine suiker en geroosterd eikenhout.
De Rock Island Remarkable Regional Malt whisky is gebotteld op 48 procent in een kleurrijke fles die de kenmerkende oester met parel bevat. Daarnaast is er een kleurrijke print van bloemen op de fles te vinden.
De fles is gelimiteerd in oplage te koop via de website van Douglas Laing. De prijs per fles is 81,95 euro.

Meer speciale Remarkable Regional Malts

Rock Island is niet de enige Remarkable Regional Malt die een speciale finish heeft gekregen met een internationaal tintje. Onlangs kreeg Big Peat speciaal voor Fèis Ìle 2024 een limited edition expressie met de naam Thropaigeach. Deze whisky heeft een finish gehad in Caribische rumvaten.
Ook Scallywag kreeg niet lang geleden een speciale editie. De Dutch Bicycle Edition staat helemaal in het teken van Nederland en fietsen. Het label van de fles bevat het iconische hondje van het whiskymerk met op de achtergrond een typische Nederlandse setting.
Lannoo's autoboek - Schotland - on the road Image
Lannoo's autoboek - Schotland - on the road
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties