Nieuwe Nederlandse whisky is gelimiteerd tot slechts 90 flessen

Nieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 12:00
willems whisky
Wie een Nederlandse zoete whisky zoekt gedurende warmere lente en zomerdagen, is het aan het goede adres bij Willem’s Whisky. Er is een nieuwe gelimiteerde whisky aangekondigd met een dubbele finish, namelijk Vermout en Sauternes.
Willem’s Whisky is een Nederlandse whisky waarbij er gekozen is voor een duidelijke smoel. Elke whisky heeft namelijk doorgebracht in vermout vaten en dat geeft de whisky een zeer specifiek karakter. Doorwegend zijn de whisky’s zoet en kruidig.

'Meest bijzondere creatie'

Paul Selier, de bedenken van Willem’s Whisky, heeft recent zijn nieuwste creatie aangekondigd, wat volgens hem ‘de meest bijzondere creatie’ is tot dusver.
De whisky heeft eerst vijf jaar gerijpt in een single bourbon cask. Daarna heeft de godendrank een dubbele finish gekregen, eerst met een vermout vat (9 maanden) en daarna een finish van 6 maanden in een vers geleegd Sauternes vat. Sauternes is een prestigieuze Franse dessertwijn en dat geeft de whisky dan ook een zoet karakter.

Gelimiteerde Nederlandse whisky

Wie deze whisky in bezit wil hebben, moet er wel snel bij zijn, want er zijn slechts 90 flessen beschikbaar, waarvan zo’n 70 procent al is uitverkocht.
In een reactie met Whisky Monkeys zegt Selier het volgende: 'Steeds meer mensen weten Willem’s Whisky te vinden. De unieke finish op botanische vermout vaten wordt dan ook goed gewaardeerd door onze klanten. Met deze nieuwe uitgave met dubbele finish op vermout en Sauternes vaten proberen we wederom op een positieve manier te verrassen.'
Eerder hadden we een interview met Selier. Daarin staat hij het volgende:
‘De naam Willem’s Whisky is een hele bewuste keuze. ‘Ik begon eigenlijk destijds met Willem’s Wermoed. Wermoed is Oud-Nederlands voor vermout en ik wilde het Nederlandse aspect onderstrepen. Willem is een redelijk Nederlandse naam- denk ook een beetje de aan de oude ontdekkingsreizigers van vroeger: Willem Jansz, Willem Barentsz. Vermout is ook een ontdekking en dat is deze whisky ook.’’
Hier vind je dat interview terug en hier kun je lezen wat we nog meer geschreven hebben over Willem’s whisky.
Meer weten over Nederlandse whisky? Bekijk dan dit overzicht.
Vermouth: A Sprited Revival, with 40 Modern Cocktails (Second Edition) Image
Vermouth: A Sprited Revival, with 40 Modern Cocktails (Second Edition)
EUR14.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties