Stichting Dutch whiskyteers krijgt er een nieuwe Nederlandse whisky bij

Nieuws
vrijdag, 17 november 2023 om 13:00
de tok 1
Stichting Dutch whiskyteers heeft een nieuwe Nederlandse partij aan haar portfolio toegevoegd. Het gaat om De Tok uit Barneveld. Voor consumenten betekent dit dat er vanaf vandaag al een whisky van deze partij te proeven is.
Peter en Lisette van Stichting Dutch whiskyteers zijn dé vertegenwoordigers van Nederlandse whisky op whiskyfestivals in Nederland en België. Zij zorgen ervoor dat kleine(re) Nederlandse whisky’s aandacht krijgen onder een bredere doelgroep, gezien veel whiskyliefhebbers te vinden zijn op whiskyfestivals. Sinds 16 november mag de stichting De Tok in Barneveld vertegenwoordigen. Deze Nederlandse distilleerderij heeft momenteel zes vaten die liggen te rijpen.

De Tok meteen vertegenwoordigd op festival in Den Haag

Zo schrijft de stichting op haar officiële Facebook-pagina het volgende ‘Komend weekend op het International Whisky Festival in Den Haag hebben wij onder andere de vorige week gebottelde Batch 3 rogge Whisky van De Tok Barneveld op tafel staan.'
In onze rubriek Distilleerderij Donderdag hebben wij eerder een artikel geschreven over deze Nederlandse partij. Weet jij al waar de naam vandaan komt?
‘Die naam en de verwijzing naar Barneveld is ook direct terug te zien in het logo. Op het eerste oog ontdek je namelijk een kip. Dit is alleen niet zomaar een kip, maar een vogel met een diepere laag. Als je goed kijkt, zie je namelijk een druppel in het dier en als je nog beter kijkt, ook een kraantje. Het is een verwijzing naar wat De Tok allemaal doet: lekkere dranken stoken in een karakteristieke schuur in Barneveld.’

Standhouders op International Whisky Festival

Komend weekend vindt in Den Haag het whiskyfestival plaats, genaamd International Whisky Festival. Benieuwd naar welke standhouders er allemaal aanwezig zijn? Lees dan vooral ons nieuwsbericht of het verslag van vorig jaar, toen we schreven dat het evenement veel neuzen en monden blij maakte. 
Meer weten over Stichting Dutch Whiskyteers? Lees dan vooral ons overzicht.

POPULAIR NIEUWS