Top 5 best bekeken artikelen op Whisky Monkeys (april 2023)

Nieuws
dinsdag, 02 mei 2023 om 16:00
whiskymonkeys square
We hebben net zoals afgelopen maand weer een overzicht voor jullie met de vijf best gelezen artikelen van april. Mocht je er één gemist hebben, dan kun je dat artikel nog even nalezen. Verder willen we jullie weer uit de grond van ons hart bedanken voor het volgen van Whisky Monkeys!

Maker Willem’s Whisky wil Nederlandse markt veroveren: ‘Elke vermout is uniek!’

Het best bekeken artikel in april is het interview met Paul Selier, de bedenker van Willem's Whisky. Het is altijd leuk als er een nieuwe Nederlandse whisky op de markt komt en zo te zien heeft dat er voor gezorgd dat mensen benieuwd waren naar Willem's Whisky.
Heb jij deze whisky gemist? Lees vooral ons interview terug met Selier of onze Willem's Whisky review.

Dit is de The Macallan Archival Series Folio 7 whisky

Als tweede waren jullie erg nieuwsgierig naar The Macallan Folio 7, oftewel nummer zeven uit de Archival Series. De subnaam van de Folio 7 whisky, ‘The Boffins Baffled’, verwijst naar de verbaasde experts uit die tijd. De toenmalige directeuren van The Macallan nodigden namelijk een groep wetenschappers uit om te ontdekken waarom de whisky zo bijzonder was. Ze gingen ermee aan de slag, maar konden geen enkele wetenschappelijke reden vinden waarom dit zo was. Ze waren volgens de omschrijving van The Macallan ‘verbijsterd’ en ‘stonden erop om een vat mee terug te nemen naar het laboratorium’.

Paulo Cardoso over whisky: '70 procent van de smaak komt uit het vat'

Het derde best bekeken artikel is wederom een interview, namelijk het gesprek dat we hadden met Paulo Cardoso van Santing Beer and Spirit Barrels. Dit is een bedrijf dat aan allerlei bedrijven whiskyvaten levert en ook vaten aan het buiteland levert. Het is een erg leuk gesprek geworden dat je rustig kunt teruglezen. Het goede nieuws is dat we deze maand nog veel meer zullen schrijven over whiskyvaten.

Win twee tickets voor het whiskyfestival in Wageningen

Wat jullie altijd leuk vinden, zijn whiskyfestivals. En het is helemaal leuk als je daar tickets voor kunt winnen. Last minute gaven wij twee tickets weg voor het festival in Wageningen en daar waren jullie wel voor te porren. Leuk én bedankt! Ook deze maand zullen we weer tickets gaan weggeven voor een whiskyfestival, dus stay tuned!

Dit zijn leuke paascadeautjes voor whisky liefhebbers

Tot slot gingen onze tips voor paascadeautjes ook erg goed en hebben jullie dit aandachtig bekeken. Al zijn wij natuurlijk benieuwd: heb jij ook écht iemand een paascadeautje gegeven? En zo ja, wat was dit? Laat het ons vooral weten in de reacties. Dat zouden we leuk vinden. Eén van de tips die in onze lijst stond was Barrel Tea, een whiskythee (zonder alcohol uiteraard) die net op de markt is en hoge ogen gooit. Dit is wat je allemaal moet weten over Barrel Tea.