Vreemde whisky fout gespot in deze nieuwe bioscoopfilm

Nieuws
dinsdag, 13 augustus 2024 om 12:00
Sinds donderdag draait de game-adaptatie van Borderlands in de bioscopen. Een knotsgekke actiefilm met Cate Blanchett in de hoofdrol als Lilith. Al snel grijpt deze dame met rode haren naar een godendrankje. Alleen gebeurt daar iets opmerkelijks.
Het zal ongeveer de tweede scène in de film zijn als Lilith is aangekomen op de planeet Promethea en een bar binnenloopt. Daar bestelt ze een whisky. Nu is dat niet zo vreemd, maar wel hoe het whiskymerk dat ze bestelt, wordt neergezet.

Is Ballantine's dure whisky?

Er volgt namelijk een dialoog, waarbij de barvrouw denkt dat Lilith een goedkoop drankje wil, maar dan zegt dat ze haar dochter eens op dansles moet doen, om vervolgens ‘top shelf’ whisky te bestellen. De camera maakt een point-of-view shot van Lilith naar de plank in de bar en wat staat daar? Ballantine’s.
Nu weten we vrijwel allemaal dat dát geen dure whisky is. Sterker nog, dat is een whisky die zich juist in de lagere prijsklasse bevindt. Voor rond de twee tientjes koop je al een fles.
De kijker valt ook op dat de hele bar vol staat met of flessen zonder labels of Ballantine's. Je zou dus net zo goed kunnen zeggen dat er een Ballantine’s bar is gebouwd voor de filmset.

Samenwerking Borderlands en Ballantine's

De keuze voor Ballantine’s ligt overigens voor de hand. Want het merk heeft al een paar jaar een samenwerking lopen met de videogame serie Borderlands. Zo verscheen in 2022 al de fles Ballantine's Finest Moxxi’s Bar Edition. Een fles die niet naar Nederland is gekomen, maar wel geïmporteerd kon worden via bijvoorbeeld The Whisky Exchange.
Vorig jaar was het toch raak, toen verscheen er een tweede variant van de Moxxi’s Bar Edition en die kwam wél naar Europa. De flessen zijn qua inhoud overigens hetzelfde als een normale Ballantine’s, alleen het jasje – oftewel de fles- is anders. Verder bevatten de flessen een extra beloning om te gebruiken in de game Borderlands 3.
Foto: Independent Films (Filmdepot)

POPULAIR NIEUWS