Welkom bij Whisky Monkeys voor whiskynieuws en mooie verhalen!

Nieuws
vrijdag, 06 januari 2023 om 8:00
wm favicon
Whisky wordt ook wel beschouwd als een godendrankje en dus zou je gek zijn als je dit drankje niet eens proeft, want voor iedereen op deze wereld valt er wel een whisky te ontdekken. Er zijn namelijk heel veel smaken van deze drank én er zijn ook ook heel veel sterke verhalen over te vertellen. Welkom bij Whisky Monkeys, de website waarop we jullie gaan enthousiasmeren over dit elixir.

Zoveel meer dan een drankje

Whisky Monkeys is de eerste website die opgericht is door de mix van twee liefdes. Whisky en journalistiek of beter geformuleerd: verhalen vertellen. Whisky is namelijk zoveel meer dan alleen een drank(je). Het is notabene een elixer dat pas een whisky genoemd mag worden als de drank drie jaar op een vat gelegen heeft. En whisky’s zijn net als mensenlevens, sommigen worden stokoud (oké toegegeven, sommige worden ook wel iets ouder dan ons), andere sterven een vroege dood. En er zijn whiskyflessen die complete crisissen, zoals oorlog overleven. Om dus nog maar te zwijgen over alle mensen die hun liefde en kennis én tijd in de ontwikkeling van een whisky gestopt hebben.
Tegenwoordig is whisky notabene bijna kunst. Whisky proeven begint bij het oog. Het gaat om zien, ruiken en proeven. Maar laten we dat verder voeren. Het oog wordt al dan niet meteen verleid bij de verpakking, het label van de fles en soms ook de fles zelf. Er zijn steeds meer creatieve ontwerpen tussen alle whisky's, waardoor whiskyliefhebbers al geprikkeld worden voordat ze überhaupt een slok genomen hebben.
Kortom, whisky is meer dan zomaar een drankje.

Wat mag je verwachten van Whisky Monkeys?

En daarom is Whisky Monkeys opgericht! Een website waarin we jullie stuk voor stuk willen enthousiasmeren voor dit prachtige drankje en alles wat daarbij komt kijken, zonder er een heel technisch verhaal van te maken. We willen jullie vooral mooie verhalen brengen en doen dat met een enthousiast team. De website is als volgt opgedeeld:
  • Nieuws: hierin vind je de laatste interessante whisky-ontwikkelingen die wij zijn tegengekomen of laten we jullie weten waar we whisky's hebben gespot, denk bijvoorbeeld aan een nieuwe Netflix-film  
  • Best of: hier publiceren we voor jullie allerlei (top) lijsten, zoals de beste whisky’s om te kopen, de beste whisky decanters, maar ook hoe whisky voorkomt in videogames, welke mooie flessen er te koop zijn en wat nou de leukste whiskycadeaus zijn om te kopen.
  • Interviews: hier vind je de mooiste whisky-verhalen en gaan we in gesprek met meerdere whisky drinkers, zowel experts als gewoon liefhebbers van de drank.
  • Reviews: hier publiceren we recensies van whisky's en andere aan whisky gerelateerde producten, zoals boeken. 
  • Events: hier vind je alles over whiskyfestivals en andere plekken om te bezoeken.  
Samenwerken of ons ergens van op de hoogte brengen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Wekelijkse rubrieken

Naast deze verdeling in onderwerpen zullen we elke dag een terugkerende rubriek op de website hebben. Dat schema ziet er als volgt uit:
Maandag: De beste whisky deals van de week
Dinsdag: Wist je dat?
Woensdag: Whisky names explained
Donderdag: Distilleerderij donderdag
Vrijdag: PROOST!
Zaterdag: Whisky food & drinks
Zondag: Whisky madness
De informatie over deze rubrieken volgt de komende dagen.

Lancering = feestje = prijzen winnen!

Om te vieren dat de website live staat en jij één van onze allereerste bezoekers bent, gaan we een week lang hele dikke prijzen weggeven! Dus houd ons in de gaten en volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram en wie weet ga jij er vandoor met één van die toffe prijzen. Elke dag gaat er een nieuwe prijsvraag online.
Bedankt voor je aandacht en laten we samen whisky monkeys zijn of worden: zij die hun liefde voor whisky niet onder stoelen of banken steken. Oe oe oe! Let’s gooooooooooo!
Samenwerken? Stuur dan een mailtje naar [email protected]