Whisky droom tragisch ten einde: distilleerder onverwacht overleden

Nieuws
dinsdag, 16 april 2024 om 7:00
rene kamphuis
Er sijpelde treurig nieuws onze mailbox binnen afgelopen weekend. Onlangs is René Kamphuis, de oprichter en eigenaar van DelRey Distillery, onverwacht overleden. Dit bevestigt zijn vrouw Jasmine Taraporewalla.
We schreven eerder al over de Nederlandse distilleerderij, nadat er op Facebook ineens een bericht stond dat de distilleerderij wegens onvoorziene omstandigheden tot nader bericht gesloten zou blijven.
Zijn vrouw laat aan Whisky Monkeys weten dat Kamphuis, die ze omschrijft als een zeer goedhartig persoon, in november het leven heeft gelaten. Hij laat haar en één kind na. Hij is 47 jaar oud geworden.

Einde DelRey Distillery

De familie is kapot van het verlies van hun echtgenoot en vader, maar heeft nu toch besloten om de distilleerderij niet voort te zetten.
‘Het verlies van René heeft een enorme impact gehad op ons gezin en de distilleerderij. Hij was de drijvende kracht en ziel achter ons bedrijf. Zonder zijn visie en toewijding voelen mijn 19-jarige zoon en ik ons niet in staat om de distilleerderij voort te zetten. Daarom hebben we de moeilijke beslissing genomen om de DelRey Distillery te liquideren. Het is een pijnlijk besluit, maar we kunnen niet verder zonder René.’

Erfgoed wordt voortgezet

Taraporewalla benadrukt dat het overlijden van haar man een enorme impact heeft op het gezin en de distilleerderij, maar benadrukt wel altijd het erfgoed van haar man te koesteren.
‘We hebben al onze producten met groot succes gelanceerd in India, (waar ik oorspronkelijk vandaan kom). In september 2023 hebben we onze tweede container naar India verscheept. Alle DelRey-producten hebben internationale prijzen gewonnen, waaronder gouden medailles. Voor andere partijen hebben we de afgelopen jaren zo’n 27 private label Gins en likeuren gemaakt.’
Vorig jaar was Kamphuis begonnen met de volgende stap in zijn distilleerderij: whisky maken. Dat heeft helaas niet zo mogen zijn.
Wij wensen de familie enorm veel kracht en sterkte met dit verlies.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties