Whisky Tasting Festival Utrecht verandert een belangrijk element

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 05 september 2023 om 8:00
wtf
Op 16 september is het weer zover: dan verandert de werkspoorkathedraal in Utrecht even in het terrein voor Whisky Tasting Festival 2023. Het belooft weer een gezellig festival te worden met tours en talloze standhouders, maar er is één ding anders: je krijgt geen flesje water meer bij binnenkomst. Zo meldt WTF op haar Facebook-pagina.
De afgelopen jaren kreeg je steevast een Glencairn glas en een flesje water als je binnenkwam bij het WTF Utrecht, maar het festival heeft het flesje water dit jaar geschrapt. Naast de introductie van houten muntjes (in plaats van plastic) is er dit keer goed nagedacht over een slimmere manier om mensen van water te voorzien. En dus kun je op het festivalterrein straks overal water te tappen uit waterpunten.
Wel zo fijn, want zo kun je toch je glaasje spoelen en een slokje water drinken. Als je toch graag en flesje wil hebben, dan kan je overigens ook terecht bij de WTF Festival pop-up store in de werkspoorkathedraal. Daar worden straks WTF-bidons verkocht. De prijs daarvan is nog onbekend.

1300 bezoekers verwacht tijdens WTF Utrecht

De maatregelen die WTF neemt om de berg afval te verkleinen komen niet uit de lucht vallen. De afgelopen edities van Whisky Tasting Festival Utrecht was de afvalberg namelijk behoorlijk van formaat, waarbij een groot deel afkomstig was van plastic flesjes. Door juist die flesjes te schrappen, wordt de berg vuil en daarmee ecologische impact van het festival een stuk kleiner.
Zeker nu er meer bezoekers dan ooit verwacht worden. Het WTF-festival 2023 wordt namelijk de grootste ooit met 1300 verwachte bezoekers. Ook wat betreft standhouders wordt het een flink uitgebreid festival. Onder andere Diageo, Maxxium Nederland, De Monnik Dranken, Anker Spirits, Salud Distribution, Bart’s Bottles en Don Papa Rum zijn aanwezig. Natuurlijk zijn wij ook aanwezig om verslag te doen.
Voor de liefhebber is er ook een heuse festivalbotteling aanwezig. Daarvan zijn de eerste details al bekend. Ook is het mogelijk deel te nemen aan een van de vele tours die het festival rijk is. En er is nog veel meer te doen tijdens dit unieke evenement. Zoals Norbert Tebarts mede-organisator van het festival, het zegt:’ het is een whiskyfestival dat anders is dan de andere festivals’.

POPULAIR NIEUWS