Whiskyproeverij bij voetbalvereniging VV Hoogland gaat helemaal fout: hele kantine brandt af

Nieuws
dinsdag, 09 april 2024 om 8:00
bladnoch stories chapter one whisky
‘Het voelt alsof je je schoenen kwijt bent. Je mist iets.' Dat is de reactie van Henk Nijhuis die tot zijn 82e gefloten heeft bij voetbalvereniging vv Hoogland. De sportkantine is namelijk verwoest door een grote brand tijdens een whiskyproeverij.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is om twee uur ’s nachts de sportkantine verwoest na een hevige brand. Er werd een sponsoravond met een whiskyproeverij gehouden, maar dat liep helemaal verkeerd af. Er brak een brand uit die binnen de kortste keren een enorme omvang aannam. Het complete pand ging in vlammen op.

'Het is in en intriest'

Nico Terschegget, voorzitter van de voetbalclub, laat weten dat er buiten onder de luifel een rookkist stond. En de hitte die daar vanaf is gekomen, heeft waarschijnlijk de brand veroorzaakt. ‘Het is in en intriest,’ laat hij weten aan RTV Utrecht. Ook laat hij weten zijn tranen niet te hebben kunnen bedwingen.
Ook Nijhuis is er verdrietig over. Hij is nog altijd als vrijwilliger verbonden aan de club. Hij was van plan de F1 wedstrijd in Japan te kijken, maar dat kon niet doorgaan. ‘Iedereen komt hier samen. Het is echt een gemis.’
De kantine is helemaal uitgebrand. De brandweer had enigszins moeite met de brand blussen doordat er in de straat een waterleidingbreuk was.

Belangrijke bron van inkomsten verdwenen

De verslagenheid bij de club is enorm. Een avond die geld had moeten opleveren kost nu alleen maar geld. De sportkantine stond er al sinds 1974. De moed is er om alles weer op te bouwen. Zo zegt Joska Makk, voorzitter en bestuurslid facilitair, namelijk dat de kantine naast een sociale plaats ook een belangrijke vorm van inkomsten biedt. ‘We kunnen simpelweg niet te lang dicht blijven.’
We wensen de club sterkte met dit verlies.

POPULAIR NIEUWS