Wat zijn de duurste whisky's in de eerste helft van 2024?

Best of
donderdag, 11 juli 2024 om 16:00
the macallan reach
In de eerste helft van 2024 zag de whiskymarkt weer recordbrekende transacties die iedere whisky fan zal laten knipperen met de ogen. Wij zetten de drie duurste whisky's volgens Whiskystats voor je op een rijtje.

The Macallan 81-Years Old - The Reach

Deze fles komt binnen met een waanzinnige prijs van 220.000 euro en het is de oudste release van The Macallan. De whisky is gedistilleerd in 1940 en heeft daarna alleen nog op een eiken sherryvat gelegen om te rijpen. De whisky wordt omschreven als een rijke, stroperige toffee smaak met gekristalliseerde gember en geroosterde ananas. De tonen van rook en kaneel brengen samen de diep zoete smaak samen met krachtige invloeden van het vat waar het zo lang in heeft mogen liggen.

The Macallan 60-Years Old - The Red Collection

Deze whisky op de lijst is iets minder prijzig dan de Macallan The Reach maar nog steeds indrukwekkend. Deze bijzondere whisky komt binnen op 170.000 euro en maakt deel uit van de prestigieuze Red Collection. De whisky biedt complexe tonen van specerijen, eikenhout en heeft een complex karakter.
Kirsteen Campbell, master whisky maker, zegt er het volgende over: 'Tijdens deze decennialange sluimerperiode heeft het zorgvuldig geselecteerde hout het unieke karakter van de whisky gevormd.'

Dalmore 49-years old - Luminary No. 2 - The Rare

Op drie vinden we geen Macallan whisky, maar een Dalmore whisky. De 49-jage is een bijzondere zeldzame expressie van dit merk met een mooie prijs van 110.000 euro. Aan de smaak zal het zeker niet liggen, want deze whisky wordt omschreven als een explosie van diep vanille, chocolade, donker fruit, geroosterde kastanjes en koffie. Veder is de drank vol, rond en complex. Deze fles is speciaal ontworpen door Melodie Leung, directeur bij Zaha Hadid Architechten.
Niet iedereen zal ze kunnen betalen, maar mooi zijn ze wel, nietwaar? Al is het de vraag als mensen ze kopen of ze opengetrokken worden of puur dienen als investering.
Wat denk jij?
StarFurn Bartafel Harley Bar Industrieel Image
StarFurn Bartafel Harley Bar Industrieel
EUR649
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS