Douglas Laing komt met twee Premier Barrels waarvan een Christmas Edition

Nieuws
dinsdag, 19 december 2023 om 9:00
premier barrel
Vlak voor Kerstmis onthult Douglas Laing nog een tweetal speciale bottelingen. Het gaat om nieuwe expressies in de Premier Barrel reeks van het merk. Dit keer is het de beurt aan een Ferrercairn botteling en een speciale kersteditie die volgens de bottelaar wel eens in de prijzen zou kunnen vallen.
De Premier Barrel Fettercairn is een 100-jaar oude whisky die op 43 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld is. De Highland dram kent een gelimiteerde oplage van 430 stuks en heeft tonen van kruiden met siroop, suiker en panache in de tasting notes.

Wat is de 2023 kersteditie van de Douglas Laing Premier Barrel?

De tweede expressie die Douglas Laing onthuld heeft is de Premier Barrel Benrinnes. Deze whisky is dit jaar geselecteerd als kersteditie van de reeks. De drank is 12 jaar oud en gebotteld op 46 procent alcohol by volume ()ABV). De whisky heeft een oplage van 617 stuks die je per stuk voor 102,95 euro in huis haalt via de Douglas Laing webshop. De whisky heeft tasting notes die onder andere honing, nootachtige tonen en tonen van fruit bevatten.
In de Premier Barrel serie verschenen eerder al een Ardmore van 12 jaar en een Dauluaine van 8 jaar oud. Deze laatste was afgelopen jaar de kersteditie in de reeks van de onafhankelijke bottelaar. Ook bracht Douglas Laing een speciale kerstwhisky uit van Big Peat, waar we eerder over berichtten in dit artikel. In de Scallywag serie kwam een speciale wintereditie voor dit jaar uit.
Ben je benieuwd naar meer informatie over Douglas Laing whisky's? Lees dan bijvoorbeeld onze Whisky Names Explained over het merk Timorous Beastie. Je kunt ook aan de slag gaan met onze reviews over de verschillende bottelingen zoals Big Peat en The Epidurean.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS