Weer oude en gelimiteerde Japanse whisky's op de markt gebracht

Nieuws
donderdag, 21 september 2023 om 11:00
hibiki 21 year old
Suntory viert al een paar maanden zijn honderdste verjaardag. Er is tijdens de festiviteiten al een aantal speciale bottelingen voorbij gekomen en daar komen er nog een paar bij. Zo onthult Suntory een nieuwe Hibiki 21 Year Old whisky voor liefhebbers van Japanse whisky en een speciale botteling van Hibiki Japanese Harmony.
De speciale botteling van Hibiki Japanese Harmony die Suntory ter ere van zijn honderdste verjaardag gemaakt heeft, bevat de bekende Japanse whisky. De fles zelf is een heel nieuw ontwerp. In plaats van alleen de merknaam is daarop een kleurrijke tekening te zien die geïnspireerd is door het vakmanschap van het Suntory team en de Japanse cultuur.
De brug die op de fles te zien is, is een link tussen de verschillende seizoenen en een link tussen het verleden en het heden. De speciale Hibiki Japanese Harmony fles is te koop in gelimiteerde oplage voor ongeveer 200 euro.

Dit is de nieuwe Suntory Hibiki 21 Year Old whisky

Naast de nieuwe fles voor Japanese Harmony heeft Suntory de Hibiki 21 Year Old whisky als nieuwste limited edition onthuld. Deze Japanse whisky is een blend die bestaat uit mout- en graanwhisky’s. De drank heeft proefnotities waarbij mizunara eikenhout een grote rol speelt. De fles van de godendrank heeft een overgang van kleuren die de zonsondergang in Japan weerspiegelt.
Shinji Fukuyo, hoofdblender van Suntory, vertelt dat het team geslaagd is om de eigenschappen van mizunara eikenhout te gebruiken in combinatie met het smaakprofiel van de Hibiki whisky. Hij vertelt erbij dat er met nauwgezette precisie gewerkt is om de expressie voor de honderdste verjaardag van het Japanse whisky merk te maken.
De goudgelen whisky heeft de volgende tasting notes:
Neus: Kumquat met jasmijn en een hint van Japanse wierook.
Smaak: Een zoete bloemige smaak met tonen van Japans saliehout en agarhout.
Afdronk: Lang met tonen van gekruid mizunara eikenhout.
De Japanse whisky is gebotteld op 43 procent ABV en heeft een adviesverkoopprijs van ongeveer 6000 euro. Je vindt de fles momenteel alleen bij geselecteerde speciaalzaken zoals Harrods in Londen. Of de drank ook in Nederlandse schappen terecht komt is niet bekend.
Eerder dit jaar onthulde Suntory ook de Yamazaki 18 Year Old Mizunara en de Hakushu 18 Year Old Peated Malt whisky's.
Foto: House of Suntory

POPULAIR NIEUWS