Welke whiskyprogramma’s zijn er te zien bij de NPO?

Nieuws
woensdag, 03 mei 2023 om 17:00
tv kijken
Vandaag staat centraal: Whisky en de NPO. Whisky vind je overal terug. Je hebt niet alleen heerlijke mooie flessen te koop in de (online) winkel, maar er valt ook genoeg over te vertellen. Wie goed oplet, ziet dat er geregeld iets aan whisky voorbij komt op de streamingdiensten.
Je vraagt je vast af: is er recent iets van whisky te zien geweest op tv? Helaas niet. Maar wie inlogt met zijn of haar account bij de NPO en bij zoeken kijkt wat er gevonden wordt op het woord ‘whisky’ komt twee interessante resultaten tegen. Zo is er een programma over whisky terug te kijken uit 2013 en één uit 2017. We zullen ze hier apart van elkaar bespreken.

Barbecueën op whiskyvaten (35 minuten)

Deze aflevering dateert van 6 juni 2013 en is een aflevering van de Keuringdienst van waarde. ‘Speciaal voor de barbecue, houtsnippers gemaakt van oude whiskyvaten. De whiskyvaten zijn wel 60 jaar oud en er heeft ’s werelds beste single malt whisky in gezeten.’ De vraag die centraal staat in deze reportage is wat er eigenlijk precies klopt van het verhaal van de houtsnippers. Is alles wat op de verpakking staat waar?

Binnenstebuiten

Het tweede programma wat we terugvinden op NPO dateert van 6 mei 2017. Het gaat om seizoen 4, aflevering 18 van Binnenstebuiten. Dan moet je even doorspoelen naar iets voor 20 minuten, daar is een reportage met Bart Joosten van de Nederlandse distilleerderij Eaglesburn Distillery te zien. In de reportage zien we zijn eigen whiskycollectie, maar ook dat er new make spirit ligt te rijpen en dat hij zelf Gin maakt. Hartstikke leuk om even te zien!
Je kan deze programma’s terugkijken via de NPO

Nederlandse whiskymarkt in beweging

De Nederlandse whisky-industrie groeit volop. Eerder recenseerden we nog voor jullie de Vink Triple Wood en de Vink Peated Port whisky. Daarnaast hebben we de eerste batch van Willem’s Whisky die onlangs uitkwam onder de loep genomen.
Het zijn spannende tijden voor Nederlandse whiskyliefhebbers en ook voor liefhebbers van andere whisky's is er genoeg te beleven. We keken bijvoorbeeld ook naar Chivas Regal Extra en proefden andere whisky's in onze reviews.