Wil je een 4,5 liter fles aan whiskey in je keuken? Zo doe je dat

Nieuws
door Whisky Monkeyzaterdag, 10 februari 2024 om 17:00
whisky cocktail
De wonderen zijn de wereld niet uit in de wereld van de godendrank. Op het wondere web dat internet heet, vonden we het volgende: een 4,5 liter fles aan whiskey.
De webwinkel Topdrinks heeft iets nieuws toegevoegd aan zijn aanbod: een 4,5 liter fles. Het gaat hier om een fles van het whiskeymerk Jameson uit Ierland. Niet alleen is het enorm grote formaat opvallend, de drank wordt ook geleverd in een cradle.
Deze uitvoering van de Jameson fles is de grootste die momenteel voor handen is. Op de website staat de volgende omschrijving bij de godendrank:
‘De Jameson whiskey is een blend, de whiskey is drievoudig gedistilleerd met behulp van Amerikaanse witeiken vaten. Na een jaar rijpen is de whiskey klaar om te gaan. De whiskey wordt doorgaans puur of on the rocks gedronken en komt zo ook het beste tot haar recht.’

Prijs hoger voor 4,5 liter fles

Verder is dit Ierse whiskeymerk de best verkochte Irish whiskey. Een standaard fles van Jameson is normaal gesproken 70 centiliter. Logischerwijs betaal je voor deze uitvoering wel wat meer dan een paar tientjes. Deze enorm grote fles wordt verkocht voor 169,95 euro.

Meer XXL-whiskyflessen te koop

Wie liever een ander merk zoekt van dezelfde omvang, kan terecht bij een Famouse Grouse fles van 4,5 liter. Deze kost 109,50 euro. Op andere internetwebsites vind je nog 4,5 literflessen van Chivas Regal, Big Peat, The Epicurean en Monkey Shoulder.
En nu niet allemaal naar de winkel rennen om thuis je eigen kroeg te beginnen. Whisky is om te genieten en niet om te zuipen. Wat dat betreft is het dus opvallend dat het dit soort merken zijn die in zulke grote flessen zijn gebotteld.
Het zal niet snel gebeuren dat je een uniek whiskymerk of expressie zult tegenkomen van deze grootte. Zou je dat willen? Laat het ons vooral weten in de comments.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS