Whisky Food & Drinks: Frozen Irish Coffee

Whisky Food & Drinks: Frozen Irish Coffee

Het is weer zaterdag en dus tijd voor een lekker recept. Deze week gaan we aan de slag met een bekend drankje dat perfect omgezet is naar een goddelijke lekkernij in een glas. Ken je Irish Coffee al? En ken je een frappucino? Dan word je ongetwijfeld gelukkig van deze Whisky Food & Drinks. We maken deze week een Frozen Irish Coffee.

Een heerlijke bak cappuccino of een latte machiato is voor veel mensen een verwennerij, laat staan een Irish Coffee. Maar dat is niet altijd even lekker als het warm is. Op een dag met tropische temperaturen is het misschien zelfs wel lekkerder om een frappucino te nemen. Dat kun je ook combineren met je favoriete whisky. Wat dacht je van een Frozen Irish Coffee?

Wij hebben een recept voor deze whisky lekkernij opgedoken op het wereldwijde web en het mooie is dat je het in een handomdraai maakt, mits je de juiste voorbereidingen treft. Zo moet je namelijk koffie bevriezen en dat duurt een paar uurtjes. Doe daarom de koffie of espresso die je gaat gebruiken in een ijsblokjesvorm en laat dit een paar uur bevriezen.

Terwijl je koffie aan het bevriezen is, heb jij mooi de tijd om even naar de winkel te gaan om de ingrediënten in huis te halen.

Wat heb je nodig voor een Frozen Irish Coffee?

Om een lekkere kop koude Irish Coffee te maken moet je namelijk naast koffie wat dingen in huis hebben. We zetten het hieronder op een rijtje voor je:

  • Vanille ijs
  • IJsklontjes
  • (Basterd-)Suiker
  • Irish whiskey (het is tenslotte een Irish Coffee)
  • Optioneel: Room voor een schuimlaagje en koffie- of cacaopoeder

Hoe maak je een Frozen Irish Coffee?

Nu je alle ingrediënten in huis hebt en je koffie of espresso bevroren is, kun je aan de slag met je bevroren lekkernij. De stappen die je moet doorlopen om dit recept van Hanneke de Jonge te maken vind je op de website van Culinea.

Op onze Whisky Food & Drinks pagina hebben we nog veel meer lekkere recepten klaar staan voor je. Wat dacht je van whisky-cola muffins of Whisky BBQ-saus?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties