Douglas Laing Remarkable Regional Malts Asia Moon Edition onthuld

Nieuws
door Monkey
zondag, 27 augustus 2023 om 17:00
asia moon edition
De Remarkable Regional Malts whisky’s van Douglas Laing behandelen elk een whiskyregio van Schotland. De onafhankelijke bottelaar voegt nu al die regio’s samen in één bijzondere fles: de Douglas Laing Remarkable Regional Malt The Asia Moon Edition.
Big Peat, The Gauldrons, Scallywag, Timorous Beastie, Rock Island en The Epicurean komen samen in de speciale whisky van Douglas Laing. Het is een botteling die speciaal gemaakt is voor het Aziatische Moon Festival dat eraan zit te komen. Dit is een van de belangrijkste feesten in de Chinese cultuur en onderdeel van het Mid-Autumn Festival. Het maanfestival is de dag waarop de maan op zijn helderst is.
Het is niet alleen het feest waarbij Chinezen de maan vieren als sterrenlichaam, maar ook als symbool van harmonie en saamhorigheid. Hoe toepasselijk is het dan dat Douglas Laing alle karakters van de Remarkable Regional Malts bij elkaar heeft gebracht in één whisky?

Wat is Douglas Laings’s Remarkable Regional Malts Asia Moon Edition?

Terwijl alle Douglas Laing karakters, van het schuwe muisje van Timorous Beastie tot aan de spin uit het web van The Gauldrons, op de doos en de fles schitteren, valt op dat er een speciale finish is toegepast. Onder de karakters staat namelijk dat er drie typen vaten zijn gebruikt voor de Asia Moon Edition van dit jaar: sherry, port en bourbon.
De whisky is vervolgens non chill filtered en zonder toevoegingen gebotteld op 50 procent ABV. Dit zijn de tasting notes die Douglas Laing bekendgemaakt heeft:
Neus: Een zoet en gerstrijk aroma met tonen van haverkoekjes, vanille, eik en een zachte invloed van zeezout.
Smaak: Tonen van mout en nectarines met kruiden en mokka.
Afdronk: Invloeden van turfrijke rook, vochtige aarde, sinaasappelschil en gestoofd fruit.
De whisky is een gelimiteerde release, maar het is onbekend hoeveel exemplaren er beschikbaar zijn. De prijs van de whisky is op de website van de bottelaar 66,95 euro.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties